Alec Baldwin, scandalagiu la filmări? Procurorii l-au acuzat iar de omor prin imprudență: „A pus presiune pe echipă”

Alec Baldwin (66 de ani) nu mai scapă de necazuri! Procurorii americani susțin că actorul „a minţit în mod flagrant” pentru a se disculpa de împuşcătura care i-a fost fatală directoarei de imagine a filmului său western „Rust”, iar neglijenţa lui a compromis siguranţa filmărilor.

Alec Baldwin, cu o pălărie pe cap
Alec Baldwin susține în continuare că e nevinovat (Foto: Profimedia)

Filmările acestei pelicule s-au transformat într-o tragedie în octombrie 2021, atunci când directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost împușcată mortal de Alec Baldwin, la o fermă din New Mexico, în sud-vestul Statelor Unite, conform Agerpres.

Acesta l-a rănit și pe regizorul filmului, Joel Souza. Acuzat de omor prin imprudență, starul de la Hollywood, care deține o avere de 70 de milioane de dolari, riscă o pedeapsă de închisoare până la 18 luni. Procesul se va desfășura în iulie, dar avocații actorului încearcă să îl anuleze. Baldwin susține în continuare că a primit asigurări că arma era inofensivă și neagă că ar fi apăsat pe trăgaci.

Alec Baldwin ar fi compromis siguranța colegilor săi

Cu toate acestea, o expertiză realizată de FBI a demonstrat contrariul. Este a doua oară când Baldwin este acuzat de omor involuntar. Urmărirea sa a fost abandonată oficial în 2023, însă acuzarea a avertizat la acea vreme că Baldwin nu a fost exonerat.

Halyna Hutchins
Halyna Hutchins avea 42 de ani (Foto: Profimedia)

Actorul și-ar fi schimbat versiunea asupra faptelor pentru a evita orice responsabilitate, au afirmat procurorii implicaţi în acest proces. „Presiunea pusă de Baldwin asupra echipei pe platoul de filmare a compromis cu regularitate siguranţa”, au afirmat avocaţii acuzării, numindu-l „un bărbat care nu are nici un control asupra emoţiilor sale. Combinaţia dintre neglijenţa şi lipsa de experienţă a Hannei Gutierrez şi absenţa totală de preocupare a lui Alec Baldwin pentru siguranţa celor din jurul lui s-a dovedit fatală”.

Armuriera filmului, Hannah Guttierez-Reed, a fost găsită vinovată de omor prin imprudenţă la începutul lunii martie, iar pedeapsa ei va fi anunțată luni. Filmările au fost reluate câteva luni mai târziu după tragedie şi s-au încheiat în Montana, cu Matthew, soţul rămas văduv al Halynei, în calitate de producător executiv. La sfârşitul lui 2022, el a și renunţat la procesul civil intentat actorului Alec Baldwin, în baza unui acord ai cărui termeni financiari nu au fost dezvăluiţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
madonna concert brazilia profimedia (1) jpg
andreea esca porumbacu jpg
cub daniela crudu webp
antonela patrut 2 jpg
banner alin oprea png
adela popescu jpeg
banner sanziana buruiana png
irinel columbeanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net