Cât a plătit o româncă pe o porție de paste și un ceai în stațiunea bogaților: „Până și cana era murdară"
Cu toții ne dorim o vacanță de vis în una dintre cele mai renumite stațiuni de schi din lume, St. Moritz. Însă, se pare că nu totul este atât de frumos pe cât pare. O româncă a trăit o experiență neplăcută la un restaurant cunoscut ca fiind „fancy”. Ea a povestit totul prin intermediul unui videoclip publicat pe TikTok.


O româncă a ajuns în St. Moritz cu așteptări mari datorită faimei și prețurilor exorbitante, dar realitatea a fost cu totul alta. Ea a descris servicii dezamăgitoare și mâncare de calitate inferioară într-un restaurant popular din stațiunea de schi.
Românca decis să încerce un restaurant recomandat pe rețelele de socializare. Cu toate acestea, acolo a avut loc un incident neplăcut. A comandat paste mafaldine con baccalà, două ceaiuri și o apă, dar nota de plată a șocat-o: 120 de franci elvețieni (aproximativ 130 de euro).
Dacă prețurile sunt convertite în euro, pastele au fost 100 de euro, două ceaiuri au fost 20 de euro, iar o sticlă de apă a fost 10 euro. Prețurile au dat impresia unui restaurant de lux, însă realitatea restaurantului a șocat-o pe româncă:
„Cum mi-am făcut nervi la un restaurant popular în Elveția... Am fost în St. Moritz, am căutat și eu un restaurant unde să merg și am găsit aici, pe TikTok, restaurantul ăsta Langosteria, un restaurant cică destul de «fancy». De fapt, am ajuns acolo și a fost o mare harababură”, a povestit ea, relatează știridiaspora.ro.
În primul rând, la sosire, chelnerul a vărsat ceaiul pe masă înainte ca acesta să ajungă la ea. În plus, cana și ceainicul erau foarte murdare. Când a cerut o altă cană, i-a fost adusă alta la fel de murdară. Între timp, mesele din jur erau nestrânse, iar scaunele erau lăsate la întâmplare, creând o atmosferă dezorganizată, care era departe de ambianța sofisticată a stațiunii.






„Un mare haos, din punctul meu de vedere, dezamăgitor”


„Inițial aveam rezervare înăuntru, pentru că doar acolo găsisem loc, dar am cerut să ne mute afară. Înăuntru era plin, nu puteai să respiri. Mâncarea a fost oribilă, nu vreau să descriu felul ăsta de mâncare”, a mai spus femeia.
Singurul aspect pozitiv a fost priveliștea spectaculoasă de pe terasa restaurantului care dădea spre pârtie. Dar chiar și acest lucru nu a fost suficient pentru a compensa experiența generală. „N-o să vină nimeni la tine la masă să te întrebe de sănătate. Și asta este nota de plată care nu și-a meritat absolut niciun franc de acolo. Un mare haos, din punctul meu de vedere, dezamăgitor”, a concluzionat românca.
În ciuda reputației sale de stațiune exclusivistă de vacanță de iarnă pentru celebrități, oameni de afaceri și milionari din întreaga lume, St. Moritz nu pare să ofere întotdeauna servicii de cinci stele, chiar și în restaurantele sale cu prețuri exorbitante.
St. Moritz, situată în Elveția, în cantonul Graubünden, este considerată una dintre cele mai prestigioase stațiuni de schi de lux din lume. Este renumită pentru pârtiile sale impecabile, hotelurile de lux și atmosfera sofisticată.