Cazul care a îngrozit Marea Britanie! Gestul neașteptat al tinerei asistente care a ucis cu sânge rece șapte bebeluși

19 aprilie 2023 5:05   Fapt divers

Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, este o fostă asistentă medicală care a fost acuzată de uciderea a șapte bebeluși și de încercarea de a ucide alți zece. Femeia a izbucnit în lacrimi în fața instanței Manchester Crown Court. A început să plângă în momentul în care juriului i-au fost prezentate imagini cu dormitorul ei.

În fotografii se puteau observa două tablouri înrămate având următoarele mesaje: „Shine Like a Diamond” (n.r. „Strălucește ca un diamant”) și „Leave Sparkles Wherever You Go” (n.r. „Lasă amintiri de neuitat oriunde te-ai duce”).

Polițiștii au ridicat din locuința acesteia un jurnal din anul 2016, în care Letby a făcut mențiuni referitoare la unii dintre copiii pe care se presupune că i-ar fi atacat și mai multe note scrise de mână, despre care s-a afirmat că sunt declarații de dragoste. Pe unele dintre bilețele Lucy notase „Te-am iubit" și „cel mai bun prieten al meu". Din motive legale, numele colegului medic căruia i-au fost adresate mesajele nu a fost dezvăluit, potrivit publicației The Sun.

 Lucy Letby: „Nu merit să trăiesc, sunt o persoană oribilă

Anterior, jurații au mai primit și alte probe, printre care un bilețel care conținea următorul mesaj: „Sunt rea că am făcut asta”.

După care textul continua astfel: „Nu merit să trăiesc. I-am ucis intenționat, pentru că nu sunt suficient de bună pentru a avea grijă de ei. Sunt o persoană oribilă”.

  Lucy Letby  a fost caracterizată drept o „prezență constantă răuvoitoare”  

Letby a fost acuzată de uciderea a cinci băieți și a două fetițe, pe care i-a otrăvit în mod voluntar cu insulină sau pe care i-a ucis injectându-le aer în vene, potrivit BBC.

Crimele au avut loc în perioada cuprinsă între anii 2015 – 2016, pe când aceasta era angajată în secția de neonatologie de la spitalul „Countess of Chester”. Asistenta de neonatologie a fost arestată pentru prima dată în Chester, în data de 3 iulie 2018, apoi a fost eliberată pe cauțiune în așteptarea unor investigații suplimentare.

A fost arestată din nou în 2019, fiind ulterior eliberată pe cauțiune pentru efectuarea altor anchete. Ultima dată a fost reținută în noiembrie 2020, fiind inculpată cu opt capete de acuzare de crimă și zece capete de acuzare de tentativă de omor.

Procesul a început în luna octombrie 2022 și se află în curs.

Mai multe