Ce fructe este recomandat să mănânci în timpul sarcinii. Experții au lămurit toate graviduțele!

25 aprilie 2023 6:50   Fapt divers

În timpul sarcinii este important să alegi alimente sănătoase pentru că acestea vor fătului nutrienții esențiali pentru creștere și dezvoltare. Ce fructe este recomandat să consumi în sarcină potrivit specialiștilor.

Potrivit Medical News Today o dietă nutritivă este esențială în starea de sănătate a unei persoane. Alegea unor alimente potrivite vor reduce considerabil riscul de apariție al unor afecțiuni, și deși rezultatele nu par imediate, aceste beneficii se produc în timp.

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de faptul că o dietă sănătoasă ar trebui să includă multe fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Cu toate acestea, s-ar putea să nu știe că anumite fructe sunt deosebit de benefice în timpul sarcinii.

Pe lângă susținerea copilului în creștere, un aport sporit de vitamine și minerale poate ajuta femeia însărcinată să își mențină organismul în cea mai bună stare posibilă. Consumul unei cantități mari de fructe proaspete în timpul sarcinii poate contribui la sănătatea femeii, cât și a copilului. Fructele proaspete conțin o mulțime de vitamine și nutrienți esențiali și sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre.

Cele mai bune fructe pe care să le consumi în timpul sarcinii

Caisele

Caisele conțin vitaminele A, C și E, calciu, fier, potasiu, betacaroten, fosfor, siliciu. Toți acești nutrienți ajută la dezvoltarea și creșterea copilului. Fierul poate preveni anemia, iar calciul ajută oasele și dinții să crească puternic.

Portocalele

Portocalele sunt o sursă excelentă de folat, vitamina C, apă. Portocalele sunt excelente pentru a te menține hidratat. Vitamina C poate ajuta la prevenirea deteriorării celulelor și ajută la absorbția fierului. Folatul poate ajuta la prevenirea defectelor de tub neural, care pot provoca anomalii ale creierului și ale măduvei spinării la un copil. Defectele tubului neural pot cauza afecțiuni precum spina bifida, în care măduva spinării nu se dezvoltă corespunzător, și anencefalia, în care lipsește o mare parte din creier și craniu.

Mango

Mango sunt niște fructe bogate în vitaminele A și C. O ceașcă cu bucațele de mango tocat furnizează doza zilnică recomandată de vitamina C. De asemenea oferă o bună parte din doza de vitamana A recomandată. Un bebeluș născut cu deficiență de vitamina A poate avea o imunitate mai scăzută și un risc mai mare de complicații postnatale, cum ar fi infecțiile respiratorii.

Perele

Perele oferă o mulțime de următoarele substanțe nutritive fibre, potasiu, folat. O cantitate potrivită de fibre într-o dietă de sarcină poate ajuta la ameliorarea constipației, un simptom comun al sarcinii. Potasiul poate fi benefic pentru sănătatea inimii atât pentru femeie, cât și pentru copil. De asemenea, stimulează regenerarea celulară.

Rodiile

Rodiile pot oferi femeilor însărcinate o mulțime de vitamina K, calciu, acid folic, fier, proteine, fibre. Rodiile, bogate în substanțe nutritive, sunt, de asemenea, o sursă bună de energie, iar conținutul lor ridicat de fier ajută la prevenirea deficitului de fier. Vitamina K este, de asemenea, esențială pentru menținerea sănătății oaselor. Cercetările sugerează că un consum potrivit de suc de rodii poate ajuta la scăderea riscului de rănire a placentei.

Avocado

Avocado este o sursă excelentă de vitaminele C, E și K, acizi grași mononesaturați, fibre, vitaminele B, potasiu, cupru. Avocado conține grăsimi sănătoase care oferă energie și ajută la prevenirea defectelor de tub neural. De asemenea, acesta stimulează celulele responsabile de construirea pielii și a țesuturilor cerebrale ale bebelușului în curs de dezvoltare. Potasiul din avocado este benefic în cazul crampelor la picioare, un alt simptom care este frecvent în timpul sarcinii, în special în al treilea trimestru.

Banane

Bananele conțin niveluri ridicate de vitamina C, potasiu, vitamina B-6, fibre. Conținutul ridicat de fibre din banane poate ajuta la constipație și există unele dovezi care sugerează că vitamina B-6 poate ajuta la ameliorarea grețurilor și a vărsăturilor la începutul sarcinii.

Strugurii

Consumul de struguri din abundență poate crește aportul de  vitaminele C și K, folat, antioxidanți, fibre, acizi organici, pectină. Aceștia conțin antioxidanți care stimulează sistemul imunitar, cum ar fi flavonolul, taninul, linaloolul, antocianii și geraniolul, care ajută, de asemenea, la prevenirea infecțiilor.

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt o sursă bună de  vitamina C, carbohidrați sănătoși, antioxidanți, fibre. Fructele de pădure conțin, de asemenea, multă apă, deci sunt o sursă excelentă de hidratare. Vitamina C stimulează sistemul imunitar al organismului.

Merele

Merele sunt pline de nutrienți care ajută un făt în creștere, inclusiv vitaminele A și C, fibre, potasiu. Un studiu a constatat că consumul de mere în timpul sarcinii poate reduce probabilitatea ca bebelușul să dezvolte astm și alergii în timp.

Mai multe