Ce să dai găinilor să mănânce în septembrie pentru a face mai multe ouă? Trucul știu de fermierii cu experiență

18 august 2024 12:43   Fapt divers

Dacă ne numărăm printre românii care au propriile animale în curte, cu siguranță că deja știm cât de dificil poate fi să avem grijă de acestea. Iar, câteodată, indiferent de cât de mult efort depunem pentru ele, animalele noastre tot se vor îmbolnăvi. Din fericire, atunci când vine vorba despre găini, există un truc ingenios care le va ajuta să facă cât mai multe ouă și să se dezvolte mai repede!

Dacă ni se pare că este greu să avem grijă de fructe și legume, atunci animalele cu siguranță sunt nivelul următor de dificultate. Pentru a ne asigura că vor rămâne sănătoase, va fi nevoie să depunem destul de mult efort și să cheltuim sume importante de bani.

Din fericire, dieta este la fel de importantă pentru animale ca și pentru oameni, iar un aliment anume poate fi de mare ajutor găinilor noastre! Este vorba despre usturoi, care le va ajuta să se dezvolte mai repede și să facă mai multe ouă!

Usturoiul poate fi foarte util găinilor noastre

Usturoiul este util, în general, păsărilor de curte. Fiind un antibiotic natural foarte puternic, usturoiul poate întări sistemul imunitar și respirator al păsărilor noastre. În plus, un alt mod foarte important prin care usturoiul poate fi util este faptul că el va ajuta la îndepărtarea căpușelor, ori a altor paraziți.

În plus, dacă adăugăm adesea usturoi în hrana găinilor noastre, el poate ajuta la diminuarea mirosului de dejecții. Iar odată ce temperaturile scad, este recomandat să adăugăm usturoi în hrana păsărilor deoarece le poate proteja de frig.

Este un antibiotic natural puternic

În general, usturoiul va fi util în conbaterea diverselor bacterii, dar și a virușilor, care provoacă probleme păsărilor noastre. El poate fi folosit și pentru tratarea, dar și prevenirea, infecțiilor, ori a infestărilor cu viermi.

Iar nu în ultimul rând, el poate ajuta găinile să facă mai multe ouă, iar tot ce trebuie să facem este să îl adăugăm, în cantități mici, în apa sau în furajul găinilor noastre!

Mai multe