Ce spun preoții despre copiii pierduți în timpul sarcinii: de ce nu e bine ca părinții să lor să le pună nume

21 noiembrie 2024 21:00   Fapt divers

Unul dintre cele mai tragice evenimente din viața unui copil îl reprezintă pierderea unui copil. Indiferent dacă această tragedie se întâmplă în timpul sarcinii sau după, cert este că durerea este nemăsurabilă indiferent de moment. Legat de bebelușii care au murit în timpul sarcinii, preoții recomandă ca părinții să nu îi numească în niciun fel. 

Preoții vin cu cele mai clară explicații despre ceea ce trebuie făcut atunci când părinții își pierd bebelușul nenăscut. 

„Soția mea a pierdut sarcina”

Pe site-ul doxologia.ro, un bărbat a cărei soții a pierdut sarcina a cerut ajutorul preotului Andrei Atudori, pe care l-a întrebat dacă trebuie să îi pună un nume bebelușului. 

„Părinte, am o întrebare la dumneavoastră, dacă este cu putință. Soția mea a pierdut sarcina la spital în Italia. Ce putem face eu și soția mea, în afară de a merge la duhovnic, să ne spovedim? Am văzut că cineva a scris un comentariu să punem chiar și un nume și să îl pomenim, dar nu știm nici măcar ce urma sa fie, fetiță sau băiețel?” - a scris acesta. 

 „Copiilor din sarcini pierdute nu li se pun nume și nu pot fi pomeniți”

Părintele a explicat faptul că nu este bine să pună un nume bebelușului care a pierit înainte de a se naște. De asemenea, le-a recomandat părinților îndurerați să găsească ajutorul în credință.

„Doamne ajută! Îmi pare foarte rău pentru pierdere pe care ați suferit-o. Dumnezeu să vă mângâie sufletele!

Este nevoie să mergeți amândoi să vă spovediți la părintele duhovnic, ca să vă găsiți cât mai repede pacea sufletească.

Nu puneți nume! Copiilor din sarcini pierdute nu li se pun nume și nu pot fi pomeniți. Ei sunt în purtarea de grijă a lui Dumnezeu! Ai încredere că Dumnezeu știe ce e mai bine!

Voi să aveți grijă unul de altul și faceți tot posibilul ca pierderea să vă unească, să vă apropie mai mult unul de altul și de Dumnezeu. Ai grijă de soția ta! Are nevoie de mult sprijin și înțelegere în această perioadă, pentru că o femeie trăiește mai profund astfel de pierderi. Fii blând și înțelegător, spune-i că o iubești, strânge-o în brațe des și asigur-o că îi ești alături.

V-ar fi de folos să citiți Paraclisul Maicii Domnului, dar luați de la duhovnic cuvânt despre cum să vă rugați. Rugați-vă mult și fiți uniți!

Vă încredințez purtării de grijă a lui Dumnezeu! Fiți binecuvântați! Pr. Andrei”. 

Mai multe