Ce cauze au pierderile repetate de sarcină

simeon stalpnicul png
Un uter deformat sau prea mic ori prea mare e a doua cauză majoră pentru care o sarcină nu poate fi dusă la termen.www.clicksanatate.ro

Una dintre cele mai dureroase experiențe pentru o femeie care-și dorește copii este pierderea sarcinii. Înainte de toate, este important să fie aflată cauza avortului spontan.

Când vine vorba de avortul spontan, sunt unele femei care au o predispoziție mai mare față de altele. E vorba de femeile cu maladii preexistente, ca diabetul și hipertensiunea. Pentru a limita riscul de avort spontan, aceste femei trebuie să-și echilibreze mai întâi patologia, înainte să-și asume o sarcină. Pe acestea, medicul curant le va ține sub o observație specială.

O altă categorie de risc sunt femeile infectate cu un virus (hepatită B sau C, HIV, mycoplasma sau Chlamydia). Din păcate, dintre femeile care au un avort spontan, 20% prezintă riscul altor sarcini pierdute. Există mai multe explicații pentru sarcinile pierdute, care, pentru orice femeie sunt traumatizante psihic și fizic.

Anomaliile cromozomiale

Sunt cea mai frecventă cauză a avortului spontan și înseamnă că repartizarea perechilor de cromozomi nu se realizează correct. Astfel, există riscul ca segmentele cromozomiale să aibă fie mai mulți, fie mai puțini cromozomi.Cele mai multe dintre sarcinile cu anomalii cromozomiale se vor opri din evoluție. Dar faptul că o sarcină sau mai multe au fost compromise nu înseamnă că viitoarele sarcini vor fi cu probleme cromozomiale.

Malformațiile uterului

Un uter deformat sau prea mic ori prea mare e a doua cauză majoră pentru care o sarcină nu poate fi dusă la termen.Există mai multe tipuri de malformații ale uterului. Uterul septat (e împărțit în două) sau uterul cordiform (în formă de inimă) nu pot permite sarcinii să evolueze.

O altă problemă ar fi colul care nu are capacitatea să stea închis pe toată perioada sarcinii, astfel că riscul ca sarcina să fie compromisă e constant. Un col slab strâns se poate deschide,   producându-se astfel un avort spontan.

Află pe Clicksanatate.ro din ce alte motive pot fi pierdute mai multe sarcini la rând!

5 greșeli care te împiedică să ai un abdomen plat

Ce alimente te feresc de bolile de inimă

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
mihai bendeac stela popescu si arsinel
cub oana zavoranu png
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
cristian tudor popescu arșinel png
juriul Te cunosc de undeva! jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
Alexandru Arșinel și soția lui, Marilena / Foto via Click
Corentin Moutet  Foto Gettyimages (1) jpg
image
image
image
image
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif
uragan Ian   foto colaj captura jpg
Vladimir Putin Foto Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP