Ce trebuie să faci să nu mai sară ulei pe aragaz atunci când prăjești pui. Trucul la care nimeni nu s-a gândit

4 mai 2023 14:38   Fapt divers

Preparatele prăjite au un gust de senzație, însă picăturile uleiului încins care obișnuiesc să sară din tigaie ne pot speria de multe ori. Efectul de stropire a uleiului apare atunci când stropii de apă din alimente intră în contact cu uleiul încins de pe foc. Iată de ce ingredient ai nevoie pentru a opri acest lucru.

Laptele de porumb, ingredientul secret

Un tiktoker a făcut public un scurt videoclip în mediul online în care explică, pas cu pas, cum ar trebui să procedeze cei care gătesc pui

Există un motiv simplu pentru care se formează stropii de ulei. Știm cu toții că apa și uleiul nu se amestecă. Acest lucru este valabil și atunci când gătești. În general, apa fierbe la 100°C, iar uleiul la 170°C.

Este suficient să pui o picătură de apă în ulei încins, imediat vor sări stropi de ulei. Din acest motiv, înainte de a adăuga carnea, trebuie uscată bine cu un prosop de bucătărie.

Un truc eficient prin care să eviți stropirea cu ulei în jurul tău atunci când prăjești un preparat, este să-l bagi în făină și să pui sare. Motivul este foarte simplu: sarea și făina absorb apa. 

Totodată, tiktokerul spune că înainte de a pune puiul la prăjit poți să-l condimentezi, să faci un amestec din paprika, sofran și lime, iar un alt ingredient de care nu trebuie să uiți este laptele de porumb. 

Ce facem dacă ne ardem cu ulei încins

Dacă avem ghinionul să ne ardem cu ulei încins, iar rana nu este una majoră, trebuie să ții partea afectată sub un jet de apă rece sau să folosești o compresie sterilă dacă nu dispui de o astfel de situație.

După ce ai ținut în apă rece rana, trebuie să te acoperi cu un bandaj steril sau o cârpă curată, dar nu înainte de a aplica o loțiune pe bază de aloe vera sau un spray special pentru arsuri, informează medlife.ro.

Mai multe