Ciocănele de pui crispy, ca la fast food. Cum faci sosul în care le pui la marinat
Crocante și savuroase, fragede în interior, ciocănelele de pui sunt un deliciu pentru toată familia. Iată o rețetă cu care nu dai greș!
Ciocănele de pui crispy, cu paprika
Ingrediente: 1 l de lapte, 1 lingură ketchup picant, 8 ciocănele de pui, 2 căni de făină, 1 lingură de paprika dulce, 1 lingură sare, 1 lingură de piper negru proaspăt măcinat, ulei.
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecă laptele şi ketchup-ul picant. Adăugă bucăţile de pui crestate, acoperă cu o folie de plastic şi lasă la frigider peste noapte. Amestecă făina albă, paprika, sarea şi piperul într-un castron, iar înainte scoate puiul din frigider şi pune-l la scurs. După ce se scurge bine, ia fiecare bucată şi trece-o prin compoziţia din castron. Într-o tigaie, pune la încins uleiul şi adaugă ciocănelele. Prăjeşte-le pe toate părţile. Dacă este necesar, schimbă uleiul. Asigură-te că sunt gata rumenite şi scoate-le pe un platou pe care ai pus în prealabil şerveţele de hârtie pentru a absorbi uleiul în exces. Se consumă calde, cu sos de usturoi, maioneză sau ketchup, la alegere!
Citește și:
Delicioasa rețetă de tort cu mere și nuci a Ancăi Lungu. Îi aduce aminte de copilărie