Ce trebuie să pui în apa păsărilor de curte pentru a crește mari și sănătoase. Trucul secret al fermierilor
Păsările de curte au nevoie de îngrijire consecventă și trăiesc o viață relativ lungă dacă sunt sănătoasă. De exemplu, unele rase de găini ouătoare pot trăi un deceniu sau mai mult, așa că ar trebui să fiți gata să le păstrați pentru întreaga lor viață. Fermierii folosesc anumite trucuri pentru ca păsările de curte să crească mari și sănătoase.
De exemplu, aceștia folosesc oțetul pentru a-și păstra păsările de curte sănătoase, dar și pentru a crește mari. Însă, mare atenție! Nu orice tip de oțet este indicat pentru puii de găină și pentru gănile adule. Experții în domeniu vă recomandă să-l utilizați în acest scop doar pe cel de mere. De preferat, și acesta este indicat să fie făcut din ingrediente naturale, în casă.
De ce este bun oțetul de mere pus în apa păsărilor de curte
Fermierii spun că, oțetul de mere pus în apa din care beau puii sau găinile este un truc de mare ajutor. Acesta are numeroase beneficii pentru păsările de curte. În primul rând, este bine cunoscut faptul că, aciditatea oțetului de mere acționează asupra păsărilor de curte ca un antibiotic natural și le ține departe de afecțiunile specifice lor.
Pe de altă parte, se știe că oțetul de mere are în compoziție numeroase vitamine și minerale, iar acestea îi ajută pe puii de găină să crească mari.
Când este recomandat să se dea oțet găinilor
Poate că nu știai, dar și găinile au momente când sunt stresate. Cel mai des se întâmplă acest lucru vara, când păsările de curte suferă de caniculă. De asemenea, acestea nu sunt confortabile atunci când sunt mutate într-un coteț nou sau când alte păsări sunt introduse lângă ele. Și la căderea primei zăpezi, acestea sunt stresate. În toate aceste momente este recomandat să se dea oțet găinilor.
Oțetul de mere nu se administrează niciodată direct păsărilor de curte
Experții în domeniu vă avertizează că, oțetul de mere nu se administrează niciodată direct păsărilor de curte. Acesta se adaugă în recipientul din care ele beau apă. În ceea ce privește procentul, maximum este de 2% oțet de mere în raport cu cantitatea de apă. Sau, altfel spus, maximum 20 ml de oțet la un litru de apă. Acesta poate fi dat timp de 3-5 zile pe lună.
Ce se poate întâmpla dacă se pun cantități prea mari de oțet
În cazul în care se administrează oțetul pe o perioadă lungă sau se pune o cantitate prea mare, acesta poate provoca păsărilor de curte arsuri. Oțetul de mere poate fi administrat găinilor, curcilor, rațelor sau porumbeilor.