Păsările pe care nu trebuie să le ai vreodată, dacă stai la curte. Îți vor distruge liniștea zi de zi!

În gospodăria unui om se regăsesc fel și fel de păsări, necesare pentru a asigura sursa de hrană. Totuși, pe lângă găini, curcani sau rațe, majoritatea românilor aleg să crească pe lângă casă o specie de păsări care sunt extrem de gălăgioase și cu greu îți poți găsi liniștea dacă le ai!

Bibilicile sunt cele mai gălăgioase păsări domestice / Sursă foto: colaj Click!
Bibilicile sunt cele mai gălăgioase păsări domestice / Sursă foto: colaj Click!

Foarte multe persoane cresc bibilici în curțile lor, datorită faptului că ouăle lor sunt mult mai bogate în proteine decât ouăle obișnuite de găină, gălbenușul lor fiind mult mai mare, în raport cu albușul. Deși există o serie de motive pentru care ar trebui să crești bibilici, trebuie să iei în considerare un aspect extrem de important: zgomotul pe care îl fac.

Bibilicile, cea mai gălăgioasă specie de păsări din curtea omului

În origini, bibilicile provin din Guineea, ele fiind păsări sălbatice, domesticite ulterior de romanii anticii și crescute pe lângă om, obicei care se practică și în zilele noastre. Bibilicile din sălbăticie obișnuiesc să meargă în urma turmelor de animale mari, colectând mâncarea rămasă din urma lor.

Totuși, când vine vorba de bibilicile crescute în gospodărie, ele sunt extrem de gălăgioase, ceea ce duce, în cele mai multe cazuri, la un mare disconfort.

Aceste păsări obișnuiesc să fie extrem de active dimineața, atunci când somnul este unul dulce. În partea călduroasă a zilei se odihnesc, urmând ca mai apoi, târziu după-amiază, să își reia activitatea. Ele se adună în grupuri mai mici sau mai mari, se deplasează în linie dreaptă și tind să imite comportamentul conducătorului, fapt care le face să fie extrem de sociabile.

Alte curiozități despre bibilici

Bibilicile poartă denumirea științifică numididae, durata lor de viață se extinde pe o perioadă care durează între 10 și 20 de ani.

Aceste păsări obișnuiesc să trăiască nu doar în gospodării, ci și în păduri, savane, semideșerturi și pajiști. Ele depun pe zi între 6 și 12 ouă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net