Animalul din România pe care nu vrei să-l vezi niciodată iarna. Trăiește doar în țara noastră

Ultima actualizare:

Animalul din România pe care nu vrei să-l vezi niciodată iarna. Este foarte periculos, iar habitatul lui se află într-un singur loc din țara noastră.

Animalul din România pe care nu vrei să-l vezi niciodată
Animalul din România pe care nu vrei să-l vezi niciodată

Trebuie spus din start că animalul despre care vorbim este periculos în orice anotimp. Acesta are o capacitate fenomenală de a se camufla foarte ușor și este foarte greu de deosebit de solul pe care se târâie.

Nu obișnuiește să atace, dar mușcă letal atunci când se simte în pericol. Veninul său poate să ucidă un om destul de repede, așa că ar fi foarte bine să evitați zona unde trăiește această vietate.

Vorbim despre o specie unică de reptile, una care trăiește numai în România. Numele comun al acestui animal este vipera de stepă. Aceasta face parte din specia Ursinii moldavica și se întâlnește numai într-o singură zonă din Moldova. Legendele spun că ar fi vorba chiar de șarpele biblic.

Acest animal periculos din România trăiește pe „Dealul lui Dumnezeu”

Foto: Facebook Vipera de stepă Moldavă
Foto: Facebook Vipera de stepă Moldavă

Nu multe persoane se aventurează prin locurile unde trăiește această vietate. De obicei, întâmplarea sau ghinionul fac ca oamenii să se ciocnească cu acest animal foarte periculos.

Această specie de viperă trăiește într-o zonă de stepă, cu stâncă, nisip și ierburi foarte înalte, o zonă care este cunoscută drept „Dealul lui Dumnezeu”. Locul este în apropiere de localitatea Uricani, adică la 35 de kilometri de Iași. 

Așa că aveți grijă pe unde călătoriți. Totuși, trebuie spus că există un număr restrâns de exemplare de viperă de stepă. Toate se regăsesc într-un spațiu endemic rezervat lor de mii de ani. De altfel, acest animal periculos din România este protejat de lege.

Șansele să vă întâlniți cu vipera de stepă sunt foarte mici, deorece este foarte sperioasă. Acest animal se retrage imediat din calea omului, simțind de la depărtare vibrațiile solului atunci când o persoană se află în preajma ei.

Din veninul acestui animal s-ar putea produce medicamente

Foto: Facebook Vipera de stepă Moldavă
Foto: Facebook Vipera de stepă Moldavă

Industria farmaceutică ar putea profita de veninul pe care-l posedă vipera de stepă pentru a face anumite medicamente importante, scrie Fanatik. Dar specia este protejată, iar acest animal din România nu poate fi exploatat

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net