Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Alungă toate necazurile din viața ta

26 octombrie 2023 8:32   Fapt divers

Astăzi, 26 octombrie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Dumitru, Izvorâtorul de Mir. De această sărbătoare cu cruce roşie, credincioșii pot rosti cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni, despre care se spune că îndeplineşte toate dorinţele şi alungă cele mai mari blesteme dintr-un neam.

Ziua de 26 octombrie în care este prăznuit Sfântul Dumitru, Izvorâtorul de Mir, este ultima sărbătoare a toamnei și marchează simbolic începutul iernii. Sfântul Dimitrie, care a trăit în timpul domniilor împăraților Diocletian şi Maximian, a fost fiul prefectului din Tesalonic. După moartea tatălui, acesta a fost numit ca guvernator al Tesalonicului. În timpul domniei celor doi împărați, cei care erau creștini au fost torturați sever și chiar forțați să se lupte cu gladiatorii. Sfântul Dimitrie nu a ascuns niciodată faptul că era creştin, drept pentru care acesta a fost şi întemniţat.

Legenda spune că un tânăr pe nume Nestor i-a cerut binecuvântarea Sfântului Mucenic Dimitrie înainte de a ucide gladiatorul preferat al împăratului, astfel încât să pună capăt luptelor sângeroase. Scapă cu viață din luptă, dar este ucis din ordinul împăratului Maximian, împreună cu Sfântul Dumitru.

Rugăciune către Sfântul Dumitru, Izvorâtorul de Mir

 „Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugăm ţie în clipe de mare necaz pentru a ne apăra de primejdia care ne înconjoară.

Aşa cum Tu ai reuşit să nu te închini la idoli şi la duşmanii lui Hristos, tot aşa ajută-ne să-i biruim pe toţi duşmanii noştri ştiuţi şi neştiuţi.

Sfinte Mare Mucenic, dă-ne putere şi binecuvântează-ne să-i învingem pe cei care vor să ne aducă pagubă şi să ne despartă de persoanele pe care le preţuim şi le iubim.

Aşa cum L-ai ajutat pe Nestor să-l învingă pe crudul lie, cel care-i omora pe creştinii din Salonic , tot aşa ajută-ne pe noi să scăpăm de dezbinarea, de ura şi de răzbunarea celor care vor să surpe munca noastră şi ajută-ne să scăpăm din cele mai cumplite primejdii. Roagă-l Tu pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască nouă marea lui milă. Amin!”

Mai multe