Cel mai delicios tort cu zmeură. Iată cum se prepară

1 aprilie 2022 13:05   Fapt divers

Tortul Red Velvet cu zmeură este extrem de delcios și foarte aspectuos, este modalitatea perfectă pentru a-ți impresiona oaspeții.

Red Velvet este simplu de făcut, iar dacă adaugi o inserție de fructe la sfârșit, va arăta ca o adevărată operă de artă, conform clickpoftabuna.

Ingrediente

Pentru blat:

115 g unt

220 g zahăr

220 ml lapte bătut

3 ouă

30 g amidon

220 g făină

1 lingură cacao

1 ½ linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

colorant alimentar roșu

Pentru cremă:

800 g cremă de brânză

200 g unt (82% grăsime)

200 g zahăr pudră

1 esență vanilie

colorant alimentar roșu

Pentru piure:

200 g zmeură congelată

100 ml apă

70 g zahăr

2 lingurițe amidon

Pentru decor:

fructe proaspete

Cum prepari un tort Red Velvet

Într-un bol, combini făina, cacaua, amidonul, praful de copt și bicarbonatul. Mixezi untul cu zahărul până devin spumoase, apoi încorporezi ouăle, unul câte unul. Amesteci colorantul cu laptele bătut. Adaugi în trei tranșe, alternativ, făina și laptele bătut, continuând să mixezi la viteză mică.

Tapetezi cu hârtie de copt o formă rotundă, cu inel detașabil, cu diametrul de 18-20 cm. Torni aluatul și dai tava la cuptorul preîncălzit, la 175 °C. Coci 15 minute, reduci temperatura la 165 ° și mai coci 30 de minute. Scoți blatul din tavă, îl lași să să răcească complet, apoi îl tai în 4 felii, transversal (ideal este să-l împachetezi în folie de plastic și să-l ții la frigider peste noapte, înainte de a-l tăia).

Citește și Cum scapi de insomnii cu legume și fructe? Secretele unei sănătăți de fier

Pentru piure, fierbi zmeura apa și zahărul, la foc mediu, 10 minute. Torni în blender, pasezi, apoi strecori printr-o sită deasă și pui piureul obținut înapoi în vas. Dizolvi amidonul în 2-3 linguri de apă rece, îl torni peste zmeură și pui din nou pe foc mic, amestecând constant. După ce a dat în clocot, mai ții un minut pe foc și lași la răcorit.

Citește si Sfecla roşie, remediu împotriva hipertensiunii. Sucul legumei protejează ficatul 

Pentru cremă, mixezi untul la moale cu zahărul pudră, până obții o spumă aerată. Încorporezi crema de brânză la temperatura camerei, esența de vanilie și mixezi 2-3 minute, la viteză medie. Oprești un sfert din cantitate pentru ornat, o pui într-o caserolă cu capac și dai la rece.

Așezi o felie de tort în forma în care ai copt blatul, apoi un strat de cremă și pui, din loc în loc, piure de zmeră. Continui în același mod până termini ingredientele și închei cu o felie de blat. Dai tortul la frigider peste noapte. Iei 2-3 linguri de cremă și adaugi colorant alimentar roșu, până obții nuanța dorită. Îmbraci tortul cu crema albă și faci decorul preferat cu crema roșie. Ornezi desertul cu fructe proaspete sau după dorință.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe