Cel mai vizitat mormânt din Cimitirul Bellu ascunde o poveste sfâșietoare. Aparține unei tinere care a murit după ce i s-au legat cununiile
Fiecare dintre noi meditează la trecerea în neființă și la viața de apoi, așa cum este descrisă în Biblie. Moartea este un fenomen înfricoșător, dar totodată fascinant pentru mulți, deoarece ne întrebăm ce ne așteaptă dincolo de aceasta și dacă sufletele noastre vor supraviețui în lumea de dincolo.
În Cimitirul Bellu Catolic din București, vizitatorii sunt impresionați de poveștile mormintelor sfinte, ale căror legende intrigă dincolo de moarte. În fața fiecărui mormânt se află cruci ridicate în onoarea sufletelor celor trecuți în lumea de dincolo, iar aceste locuri sfinte atrag pelerini care vin să se roage.
Este suficient să întrebi despre povestea unuia dintre mormintele sfinte și un enoriaș îți va împărtăși istoria fiecăruia dintre cei care își dorm somnul de veci aici.
Cel mai popular loc de pelerinaj
Mormântul Eugeniei Rogalski este unul dintre cele mai vizitate din cimitir. Se spune că Eugenia a murit din cauza unor farmece făcute de mama unei alte fete. Mulți credincioși vin la acest mormânt, crezând că este dezlegător de farmece.
Fetița de opt ani care aduce reușite
Mormântul Olguței Gambara a devenit un loc de pelerinaj pentru cei care caută ajutor în viață. Deși nu este oficial recunoscută ca sfântă, mulți o consideră astfel și se roagă la ea pentru succes. Olguța a murit în 1912, la doar opt ani. În 1972, trupul ei ar fi fost deshumat și găsit aproape intact, ceea ce a dus la credința că este o sfântă.
Se spune că Olguța a fost ucisă de tatăl ei, care a fost influențat de vorbele unui om rău. După moarte, se pare că fetița a apărut în visele unei îngrijitoare și i-a cerut să meargă la preot pentru a dezveli mormântul.
Pe crucea ei este inscripționat „Dorm, nu plânge”, ca un mesaj de iertare pentru tatăl ei. Se spune că o femeie din America a ridicat o cruce de marmură pentru Olguța, drept mulțumire pentru ajutorul primit în urma rugăciunilor la mormântul ei.
Episcopul Aftenie și minunile sale
Povestea episcopului Vasile Aftenie, care a murit în 1950 într-o închisoare comunistă, este cunoscută de mulți. Prima minune atribuită lui este legată de doctorul închisorii, care avea o fetiță invalidă. Înainte de a muri, episcopul i-a spus doctorului că dacă îl va înmormânta într-un cimitir creștin, va avea parte de o mare bucurie.
La un an de la moartea episcopului, soția doctorului și fetița invalidă au venit la mormânt să se roage, punând o cruce de marmură pe mormântul acestuia. Fetița s-a vindecat curând după aceea, iar familia a plecat în străinătate. De atunci, mormântul episcopului a devenit un loc de pelerinaj pentru cei care cred în puterea sa miraculoasă.
Tura de rugăciune
În mijlocul cimitirului se află mormintele maicilor care au slujit Biserica Catolică de-a lungul timpului.
Aceste morminte sunt considerate sfinte, iar femeile se roagă aici pentru putere și liniște sufletească. De asemenea, locul unde sunt înmormântați cardinalii și episcopii catolici este văzut ca un loc sfânt, iar credincioșii cred că rugăciunile adresate aici aduc pace.
Mulți se roagă și la mormântul necunoscut, în special cei care nu își cunosc părinții sau cei care au rude decedate departe de ei.
Credincioșii spun că nu este bine să pleci din Cimitirul Bellu Catolic fără să faci o tură de rugăciune la cele nouă morminte sfinte ale cimitirului, atrăgând pelerini din București și din alte orașe ale țării, potrivit Giurgiuveanul.ro