Cele două aparate electrocasnice care pot provoca un incendiu dacă sunt folosite în același timp. Evită să mai faci asta

6 octombrie 2024 8:50   Fapt divers

Știai că există o mulțime de aparate electrocasnice care pot provoca adevărate incendii? Deși ne fac viața mai ușoară, acestea ne pot supune unor mari riscuri. Iată două dintre aparatele electrice pe care nu trebuie să le pornești niciodată în același timp.

Fierul de călcat și aerul condiționat, două electrocasnice extrem de periculoase

Supraîncărcarea unei multiprize poate provoca supraîncălzirea firelor și poate duce la un incendiu. De aceea, trebuie să eviți să conectezi mai multe aparate la o singură sursă de curent. Printre aparatele electrocasnice care necesită o cantitate mai mare de energie se numără fierul de călcat și aparatul de aer condiționat. Ei bine, conectat simultan la aceeași multipriză, pot crește riscul de incendiu, potrivit eleconomista.es.

Deși pare inofensiv, fierul de călcat este un consumator mare de energie electrică. Modelele concepute în stil modern pot consuma între 800 și 3.000 de wati, în funcție de setările pe care le folosim. Ei bine, acest consum de energie poate duce la riscuri mari, punând presiune pe circuitele electrice ale casei, în special atunci când combinăm mai multe aparate.

Aparatele de aer condiționat consumă la fel de multă energie. Chiar și unitățile mai mici au nevoie de 1.000 și 2.500 de wati. Astfel, dacă îl folosim odată cu fierul de călcat, riscăm să punem întreaga familie în pericol.

Metode de prevenire a incendiilor

Dacă vrei să eviți un astfel de pericol, o alternativă sigură este folosirea separată a prizelor pentru aparatele cu consum mare de energie. Acest lucru va distribui electricitatea în mod egal și va scădea riscul de incendiu.

Un alt aspect important este să verificăm din când în când starea cablurilor și a prizelor, pentru a ne asigura că nu sunt deteriorate sau uzate. Cel mai bine ar fi să le pui în vedere și celorlalți ocupanți ai casei aceste lucruri, pentru a evita un dezastru.

Mai multe