Cele mai tari farse de 1 aprilie. Un miliardar celebru a convins pe toată lumea că au venit extratereștrii

1 aprilie 2022 16:05   Fapt divers

1 aprilie, ziua internațională a păcălelilor, este prilejul ideal pentru oamenii obișnuiți, dar și pentru organizații din toată lumea de se ține de glume.

Revista Click! pentru femei a făcut un top al celor mai reușite farse de 1 aprilie realizate de-a lungul timpului.

Televiziuni respectabile şi publicaţii credibile au creat documentare cu efecte speciale care au reușit să păcălească multă lume. Privind în urmă, e greu de crezut că cineva a putut lua de bun ceva atât de neverosimil precum invazia eztraterestră sau spaghetele care cesc în copaci.

BBC a făcut un documentar despre spaghetele care cresc în copaci

Un documentar BBC din 1957 a făcut istorie. S-au difuzat imagini cu o familie din Elveția care își recoltează „cultura de spaghete” din copaci. Femeile luau cu grijă spaghetele din „arborele de spaghete” și le așezau la soare pentru a se usuca. Apoi, acestea erau ambalate cu grijă și trimise în supermarketurile din întreaga lume.

Telespectatorii mai serioși au fost enervați de această farsă evidentă difuzată într-o emisiune respectată. Alții, dimpotrivă, s-au interesat cum ar putea să-şi facă propria fabrică de spaghete.

Pinguinii zboară, dar numai de 1 aprilie

Tot de la BBC, în 2008, telespectatorii au aflat că, din cauza scăderii temperaturii în Antarctica, pinguinii Adelie au încercat să zboare spre nord, pentru a se bucura de soare. Imaginile cu pinguinii zburători i-au păcălit pe mulți spectatori care n-au reușit să-și dea seama de efectele speciale folosite.

Citește și: Țepe de 1 aprilie. Cum a reușit un ziar local să păcălească un oraș întreg

Tunsul căţeilor a devenit probă olimpică

Pe 1 aprilie 2008, cu 128 de zile înainte de Jocurile Olimpice de la Beijing, ziaristul Christopher Lyles a scris în rubrica sa „Beijing Countdown” din „The Daily Telegraph” despre o probă sportivă mai puțin obișnuită, tunsul câinilor: în anul 1900, 128 de participanţi s-ar fi adunat în parcul Bois de Boulogne, din Paris, şi s-ar fi întrecut în tunsul unor căţei din rasa pudel.  

Ziaristul a menţionat chiar că medalia de aur a fost câştigată de Avril Lafoule, soţia unui fermier în vârstă de 37 de ani, din regiunea Auvergne din Franţa, care a tuns 17 căţei în 2 ore.

Citește și: Cum a sfârșit foarte prost o farsă de 1 aprilie. Mărturia unei vedete tv

Miliardarul Richard Branson a anunțat sosirea extratereştrilor

În 1989, directorul unei multinaţionale britanice, Virgin Group, Richard Branson, a reușit să păcălească și poliția, care a fost chemată să investigheze ceea ce s-a dovedit a fi doar o farsă de 1 Aprilie.

Miliardarul a colaborat cu un producător de baloane cu aer cald pentru a construi un balon asemănător unui OZN. Dimineața devreme, traficul pe autostrada din Londra s-a oprit pentru a vedea OZN-ul zburând. Serviciile de urgență, armata și presa națională au fost alertate cu privire la o invazie extraterestră iminentă.

La aterizarea pe un câmp din Surrey, călătorii din balonul cu aer cald au coborât purtând costume spațiale. Se pare că acest lucru l-a speriat pe un polițist înainte de a realiza că el și mulți alții fuseseră victimele unei farse elaborate de Ziua Păcălelilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Mai multe