Cele mai tari trucuri pentru dezlipirea etichetelor de pe borcane. Procesul va fi mult mai ușor

9 iunie 2024 18:21   Fapt divers

Una dintre cele mai neplăcute situații atunci când cumpărăm borcane este aceea în care etichetele trebuie dezlipite. De cele mai multe ori, o singură spălare nu este suficientă, așadar venim în ajutorul tău cu o serie de trucuri care te pot ajuta. 

Folosirea borcanelor reutilizabile reprezintă una dintre cele mai bune modalități pentru a economisi bani și a contribui la reducerea deșeurilor. Așadar, nu mai este o noutate faptul că multe gospodine aleg să păstreze borcanele din sticlă și să le reutilizeze.

Bicarbonatul de sodiu rezolvă problema etichetelor 

Bicarbonatul de sodiu a devenit arhicunoscut pentru nenumăratele sale întrebuințări. Acest aliment are proprietăți abrazive, iar în combinație cu uleiul, care acționează ca un solvent, va dizolva lipiciul de pe borcane. 

Pentru a reuși să dezlipești eticheta, mai întâi, pune borcanul sub un jet de apă fierbinte, apoi cu un burete, îndepărtează eticheta de hârtie. O altă variantă, este să lași borcanul la înmuiat timp de o oră în apă fierbinte, deoarece căldura va înmuia adezivul de pe el, iar apoi să îndepărtezi eticheta ușor cu o lamă de ras.

Ulterior, se amestecă o cantitate mică de bicarbonat de sodiu cu o cantitate de ulei de orice tip. Amestecul rezultat se aplică pe lipici și se lasă la acționat vreme de 30 de minute. După aceea, cu o racletă din plastic sau cu ajutorul unui burete abraziv se îndepărtează eticheta. 

Alte trucuri utile pentru îndepărtarea etichetelor 

Pentru a scăpa de această problemă te poți ajuta de un uscător de păr setat la o temperatură medie și cu ajutorul unui cuțit neascuțit sau a unei raclete din plastic răzuiește eticheta lipită pe borcane. 

O altă soluție o reprezintă lubrifiantul auto care poate topi cu ușurință adezivul. Această substanță se aplică direct pe etichetă - care înainte a fost înmuiată în apă fiartă vreme de 30 de minute - se lasă la acționat vreme de 1-2 minute, apoi se îndepărtează eticheta. 

Mai multe