Trucul care te ajută ca zarzavatul să nu mai facă floare. E secretul bunicii

Gospodinele pregătesc cele mai bune mâncăruri cu zarzavaturile puse peste iarnă. Numai că, de foarte multe ori, se întâmplă ca borcanele să "facă flori", și asta pentru că nu s-au respectat unele reguli. Sterilizarea borcanelor era cel mai important aspect. 

Borcane puse peste iarnă Foto: Facebook
Borcane puse peste iarnă Foto: Facebook

Sterilizarea borcanelor, cea mai importantă etapă

Chiar dacă nu există o rețetă standard de zarzavat, asta nu înseamnă că nu trebuie să ținem cont de anumite reguli, precum sterilizarea borcanelor. Dacă borcanele sunt sterilizate corect, atunci nu veți mai fi nevoiți să folosiți anumite plicuri cu rol de conservant din comerț.

Sterilizarea borcanelor este una dintre cele mai importante etape. Tot ce trebuie să faceți este să puneți compoziția obținută în borcane sau sticle bine spălate, care au gura largă. În încercarea de a preveni formarea ”florii” gospodinele adaugă frunzele de viță-de-vie peste zarzavatul din borcane. Ulterior, borcanele se pun într-o oală mare cu apă. Ulterior, acestea se lasă aproximativ o oră, din momentul în care apa a început să fiarbă. Ulterior, borcanele se lasă la răcit în apa în care au fiert până a doua zi. Acestea se șterg de apă, se etichetează și se depozitează într-un loc răcoros ferit de razele soarelui.

Ce legume să folosești

Pentru borcane colorate de zarzavaturi ai nevoie de diverse legume și verdețuri, după preferințe, în funcție de ce ciorbe îți place să consumi. În principiu, indiferent că faci mai des ciorbă de perișoare, de pui, vită, miel sau porc, orice astfel de preparat necesită țelină, atât rădăcină, cât și frunză, pătrunjel, păstârnac și morcov. Așadar deja ai ingredientele necesare pentru mare parte dintre ciorbele tale. Poți să adaugi și ardei gras, praz, roșii sau orice legumă dorești să ai în farfurie.

Diferența constă, însă în verdețuri: dacă pentru ciorbele de porc sau vită se potrivește la fix leușteanul, la ciorba de pui se pune pătrunjel, la cea de fasole, cimbru, la cea de vită, tarhon și la cea rădăuțeană, mărar.

Câtă sare se folosește

Și că tot vorbim de sare, regula este să pui o lingură la fiecare kilogram de zarzavat. Este important să folosești sare neiodată, pentru că iodul din acest conservant natural duce la înmuierea zarzavaturilor, lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești.

image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net