Salată cu tofu marinat în sos teriyaki și legume crocante. Rețeta asiatică care a cucerit toate româncele. VIDEO

Ultima actualizare:

O rețetă ușoară, plină de arome și potrivită pentru zilele călduroase: salată cu tofu rumenit, legume proaspete și un dressing inspirat din bucătăria asiatică. Preparatul este rapid, nu necesită gătire complicată și poate fi păstrat cu ușurință la frigider pentru a doua zi.

Salată cu tofu / FOTO: Colaj captură video TikTok
Salată cu tofu / FOTO: Colaj captură video TikTok

Salată cu tofu exact ca în bucătăria asiatică

Ingrediente:

  • 2 porții de tofu marinat (sos la alegere: teriyaki, soia sau sweet chilli)
  • 100 g varză roșie
  • 1 castravete
  • 1 morcov
  • 2 cepe verzi
  • 1 tulpină de pak choi
  • 25 g caju prăjit
  • 2 linguri de ulei pentru prăjit

Pentru dressing:

  • 1 lingură ulei de susan
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură oțet de orez
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • puțin ghimbir proaspăt ras

Cum se prepară rețeta versatilă și plină de gust

Tofu-ul se taie în fâșii subțiri (cu un cuțit fin sau peeler de legume), apoi se rumenește într-o tigaie încinsă, până devine crocant și ușor arămiu.

Între timp, legumele se feliază fin: varza se toacă, castravetele și morcovul se taie bastonașe, ceapa se toacă rondele, iar pak choi-ul se mărunțește. Toate se așază într-un bol mare.

După ce tofu-ul s-a răcit ușor, se adaugă peste legume, împreună cu caju prăjit. Dressingul se prepară separat, amestecând uleiul de susan, sosul de soia, oțetul de orez, usturoiul și ghimbirul. Se toarnă peste salată și se amestecă ușor.

Salata este potrivită pentru prânzuri rapide sau cine lejere. Poate fi adaptată cu alte legume de sezon sau semințe. Preparatul nu doar că e gata în mai puțin de 30 de minute, dar se păstrează bine în frigider și devine chiar mai aromat după câteva ore.

Salată de năut cu roșii și pătrunjel

Ingrediente:

  • 1 conservă de năut (circa 240 g scurs)
  • 2 roșii mari sau 6 roșii cherry
  • 1/2 ceapă roșie
  • o legătură mică de pătrunjel
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare: Se clătește bine năutul și se lasă la scurs. Roșiile se taie cubulețe, ceapa – solzi subțiri, iar pătrunjelul se toacă mărunt. Toate ingredientele se amestecă într-un bol, se asezonează cu sare, piper, lămâie și ulei de măsline. Se servește rece.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
înșelat jpg
zodii jpg
zodii, foto shutterstock jpg
Ciorba rădăuțeană împlinește 40 de ani de când a intrat în meniurile restaurantelor  A fost inventată de o bucătăreasă din Bucovina jpeg
picioare reci_shutterstock 674389267 jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
zodii, foto shutterstock jpg
zodii care au de platit o karma jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net