Cum să ai cele mai mici facturi la gaze iarna. Trucul genial pentru ca centrala ta să consume mai puțin

30 septembrie 2024 13:14   Fapt divers

Iarna se apropie cu pași repezi, așa că românii sunt tot mai îngrijorați de creșterea facturilor la gaz. Există însă, o serie de trucuri pe care le poți aplica pentru a reduce consumul, astfel încât să nu te trezești că ai o „căruță” de bani de plătit.

Trucuri geniale pentru a reduce consumul la gaz

Românii s-au gândit la cele mai bune metode pentru a reduce consumul la gaz și au împărtășit aceste soluții și cu ceilalți. Pe TikTok regăsim câteva filmulețe virale, în care utilizatorii explică cum să avem facturi mai mici la gaze. Iată care sunt trucurile pe care puțini le știau.

Primul lucru pe care ar trebui să îl facem pentru reducerea consumului de gaz este să reglăm căldura și apa caldă la o temperatură optimă.

„Fiind o centrală în condensare, temperatura la căldură nu va depăși 55 de grade Celsius. Dacă depășește 55 de grade nu va mai fi eficientă, nu mai face condensarea eficient. Atunci o vom lăsa la 48 de grade temperatura apei calde”, se arată în filmulețul unui român, pe TikTok.

„Asta îți poate salva câteva sute de lei pe an”

Într-un alt videoclip devenit viral pe cea mai solicitată platformă de socializare, regăsim un alt truc mult mai eficient, după cum spun internauții.

„Dacă centrala ta scoate aburi pe tubulatură s-ar putea să pierzi bani consumând prea mult gaz. Uite ce trebuie să faci. Să zicem că ai o centrală în condensare, atunci mergi la panoul centralei (...) Aici avem un buton pentru a controla temperatura pe tur. Ar trebui să aibă o imagine mică cu un calorifer sub el.

Mulți oameni au centrala setată la o temperatură prea mare de 70 sau 80 de grade. Reglează temperatura centralei la 55 de grade, asta îți poate salva câteva sute de lei pe an. Dacă butonul nu are numere, îndreaptă-l în sus. De obicei trucul ăsta funcționează”, explică un specialist pe TikTok.

Mai multe