Cum să construiești o relație durabilă. Sfaturi prețioase

18 decembrie 2021 21:47   Fapt divers
Ultima actualizare:

Unul dintre elementele principale ale construirii unei relații este să-ți cunoști și să-ți înțelegi partenerul foarte bine. Atunci când vă cunoașteți și știți ce puteți oferi, nu mai lăsați loc neînțelegerilor.

Când intri într-o relație, regulile nu trebuie impuse de către un singur partener, ci stabilite sau agreate de ambii. Şi aici mă refer la un set de idei de conduită, un fel de ghid despre ceea ce se face şi ce nu se face într-o relaţie, pentru a nu răni partenerul și pentru a-i  oferi respectul necesar.

În orice relație de cuplu trebuie să existe un cod de conduită

Aşa cum există un cod al bunelor maniere în viaţa de zi cu zi, aşa ar trebui să existe un cod de conduită în relaţia de cuplu. Să-i ceri celui de lângă tine, deşi ar trebui să ştie acest lucru, un comportament corect, firesc, nu înseamnă să emiţi pretenţii sau să ai aşteptări nerealiste. Partenerii pot veni din alte relaţii anterioare cu un bagaj emoţional şi comportamental diferit. În acest fel se pot crea confuzii prin lipsa comunicării. Fiecare partener poate avea aşteptări total diferite de la celălalt.

Cele mai multe persoane încep o relație fără a se cunoaște foarte bine

Marea greşeală pe care o fac cei mai mulţi parteneri este aceea că încep o relaţie fără a se cunoaşte foarte bine. Şi o fac de cele mai multe ori de teama singurătăţii şi din dorinţa de a li se pansa nişte răni sufleteşti nevindecate, necicatrizate. Se grăbesc să intre într-o relaţie pe principiul „lucrurile vor evolua de la sine”. Totul debutează oarecum instinctual, se confundă dragostea cu iubirea, se fac proiecţii reciproce, se spune prea repede “te iubesc”, pornind de la acea chimie care apropie oamenii, acea “dragoste la prima vedere” şi pe principiul “lasă că ne vom cunoaşte pe parcursul relaţiei”. În această situaţie, ambii parteneri sunt într-o gravă eroare.

Cultivarea unei relaţii sănătoase este un proces complex, care cere cunoaștere, implicare şi efort, şi vorbim despre un efort conştient şi asumat, care presupune parcurgerea şi învăţarea mai multor etape.

Mai multe