O relaţie de cuplu sănătoasă şi fericită înseamnă doi oameni care se comportă ca o echipă

26 noiembrie 2021
article img
Cuplurile care încep o relație comportându-se ca o echipă au șanse mai mari să reușească împreună în tot ce își propunfoto: shutterstock

Toţi ne dorim să avem o relaţie de cuplu fericită şi care să ne împlinească însă, din nefericire, cei mai mulţi dintre noi am fost expuşi încă din copilărie atâtor modele de cuplu defectuoase sau nefuncţionale încât nici nu avem de unde să ştim exact cum ar trebui să se comporte partenerii într-o relaţie sănătoasă, fericită, care are şansa de a rezista în timp.

Partenerii de cuplu trebuie să se comporte ca o echipă

Cuplurile care încep o relație comportându-se ca o echipă au șanse mai mari să reușească împreună în tot ce își propun față de cele care acționează individual. Având în vedere acest lucru este esențial ca tu și partenerul tău să acționați ca o echipă.

A te simţi susţinută în relaţia de cuplu înseamnă să simţi că cel de lângă tine este în acord cu ceea ce îţi doreşti, cu ceea ce reprezinţi tu, fără a face vreun efort în a te schimba. Sprijinul fiecărui partener de cuplu trebuie să fie orientat spre valorile comune ale celor doi şi spre planurile de viitor pe care şi le împărtăşesc.

Susţinerea vine atât în comportamentele şi activităţile „de echipa” în cuplu, cât şi pentru cele individuale. Astfel, fiecare partener trebuie să dea dovadă de susţinere şi înţelegere inclusiv pentru alegerile profesionale pe care fiecare în parte şi le asumă şi le urmează.

De cele mai multe ori, implicarea activă într-o relaţie nu înseamnă nicidecum sufocare, ci o libertate susţinută şi înţeleasă. Aceasta ajunge, de-a lungul relaţiei, să devină un punct solid de sprijin care oferă în final siguranţă şi stabilitate.

Învaţă să îţi validezi cât mai des partenerul de cuplu

Cu ajutorul cuvintelor frumoase şi încurajatoare, al gesturilor mici şi al surprizelor şi vei observa cum relaţia ta devine treptat o relaţie sănătoasă, fericită şi împlinită. De asemenea, este frumos şi firesc să te aştepţi şi tu la aceleaşi răspunsuri şi din partea lui.