Cum să îndepărtezi urmele de grăsime și ulei de pe haine! Ai nevoie de două ingrediente simple

16 august 2023 17:10   Fapt divers

Petele de grăsime și de ulei pe haine sunt un adevărat de coșmar. De multe ori ne chinuim să le îndepărtăm la spălat, însă uneori nu reușim. Dacă v-ați săturat de această corvoadă și de produsele pline de chimicale, atunci folosiți aceste ingrediente simple care vă scapă de probleme!

De ce sunt petele de grăsime atât de greu de îndepărtat? Grăsimea, uleiurile naturale și cerurile sunt lipide. Deoarece lipidele sunt insolubile în apă, acestea se agață de fibrele țesăturilor în timpul spălării la mașină. Grăsimea este solubilă cu solvenți organici, cum ar fi degresanții și acizii, așa că o puteți îndepărta de pe majoritatea hainelor cu detergent de vase, oțet alb, bicarbonat de sodiu și alte produse.

Folosește detergent de vase pentru petele de grăsime

Nu frecați sau frecați petele de grăsime înainte de a îndepărta excesul de grăsime, pentru că nu veți face decât să le înrăutățițiți. Apoi aplicați câteva picături de detergent de vase pe pată și lăsați-l să se absoarbă timp de cinci minute. Frecați ușor soluția cu degetele sau folosiți o periuță de dinți cu peri moi. Așteptați încă cinci minute și treceți la pasul următor.

Clătiți zona pătată de grăsime cu apă caldă și spălați țesătura la mașină. Adăugați un agent de înălbire natural, cum ar fi oțetul alb și folosiți un balsam de rufe pentru culori.

Folosește cretă albă pentru petele de ulei

Atunci când o pată uleioasă apare pe o țesătură albă sau colorată, tot ce trebuie să faceți este să frecați zona pătată cu o bucată de cretă albă. Lăsați creta să absoarbă uleiul timp de cel puțin cinci minute, apoi îndepărtați-o. Repetați acest proces până când uleiul dispare sau cel puțin este mai puțin vizibil, ulterior băgați articolul de îmbrăcăminte la spălat. De asemenea, puteți folosi pudră pentru copii sau amidon de porumb în același mod.

Mai mult, puteți folosi creta pentru a acoperi petele de pe hainele albe. Dacă nu aveți timp să îndepărtați o pată, pur și simplu mascați-o cu un strat de cretă până când aveți ocazia să spălați țesătura. O bucată de cretă poate face minuni pentru petele de pe o rochie de mireasă albă. Mai mult dacă vă aflați la un eveniment și vi se pătează rochia sau costumul de ulei din cauza peparatelor, nu vă aruncați să vă ștergeți cu șervețelul! Tot ce trebuie să faceți este să luați o bucată de pâine și să o puneți pe pată. Pâinea va acționa ca un burete, iar pata de grăsime nu se va răspândi pe țăsătură. 

Mai multe