Semne și simptome ce pot indica o boală gravă a bărbatului, cu impact asupra vieții sexuale

Ultima actualizare:

Apariția unor pete albe la nivelul prepuțului sau a glandului, disconfort în zona intimă, senzația de mâncărime și usturime, prurit și chiar erecții dureroase sunt doar câteva dintre simptomele unei boli grave care afectează în principal bărbații.

image

Lichenul scleros este o inflamație puternică a pielii. Cauzele apariției acestuia sunt necunoscute. Cel mai des, afecțiunea se manifestă în zona organelor genitale, însă poate apărea și în altă zonă a corpului, indiferent de vârstă.

În cazul în care vă confruntați cu unele dintre simptomele bolii este bine să mergeți la un consult la medicul urolog pentru un diagnostic corect și un plan de tratament complet. Acesta poate fi local, prin aplicarea unor creme sau unguente care vor ameliora disconfortul. În cazul unor complicații, medicul poate încerca o abordare mai complexă.

În această situația a fost și Ștefan, un pacient în vârstă de 23 de ani diagnosticat cu lichen scleros cu strictură de uretră anterioară și aderențe de gland și prepuț. Strictura uretrală în acest caz era determinată de apariția lichenului scleros și se manifesta printr-o îngustare a unei părți din uretră. Acest lucru ducea la dificultăți în timpul micțiunii și se putea ajunge până la retenția completă de urină.Pacientul avea nevoie de o intervenție chirurgicală de uretroplastie cu grefă de mucoasă bucală și adezioliză. Conf. Dr. Constantin Gîngu, de la Spitalul Clinic SANADOR, medic primar Urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă a fost cel care a condus echipa chirurgicală. În cazul unui astfel de diagnostic, acest tip de intervenție are cele mai bune rezultate. Imediat după intervenție, starea pacientului a fost una vizibil mai bună, acesta având un jet urinar bine controlat.

„După două luni, am mers la control și totul a fost în regulă, iar băiatul se simte acum foarte bine. În ceea ce-l privește pe Conf. Dr. Gîngu, îl recomand în totalitate și îl felicit pentru munca depusă. Îi doresc multă sănătate!”, relatează Ioan, tatăl lui Ștefan. „În urmă cu câțiva ani, domnul Conf. Dr. Constantin Gîngu a operat-o și pe soția mea, așa că am hotărât să mergem tot la el. De cum l-a consultat pe băiatul nostru, diagnosticul a fost clar și ne-a explicat că este nevoie de operație. Totul a decurs excelent. De la început până la sfârșit. Am recomandat Spitalul Clinic SANADOR și unui coleg, și tot aici a venit”, mărturisește Ioan.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni urologice au acces la consultații de specialitate asigurate de medici foarte bine pregătiți. În funcție de complexitatea cazurilor și de starea pacienților, intervențiile chirurgicale se pot realiza clasic, deschis, cât și minim invaziv – laparoscopic sau prin chirurgie robotică, realizate cu ajutorul sistemului robotic Da Vinci Xi, cel mai avansat robot chirurgical existent în prezent la nivel mondial. Intervențiile chirurgicale asistate robotic au multiple beneficii pentru pacient: cicatrici foarte mici, o recuperare după operație mult mai rapidă și un risc scăzut de complicații.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net