De ce Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii avea două zile de naștere. Nu mulți știu acest detaliu despre cel mai longeviv monarh

26 iunie 2023 14:00   Fapt divers

Regina Elisabeta a II-a a fost la cârma Marii Britanii vreme de șapte decenii, fiind unul dintre cei mai longevivi monarhi din istoria întregii lumi. O prezență atât de constantă și îndrăgită, ea a devenit rapid un simbol al țării pe care a condus-o, iar întreg globul a fost dornic să afle cât mai multe despre monarh. Iar un detaliu despre care nu multă lume știe este că Elisabeta a II-a avea două zile de naștere.

Probabil că dacă am face o listă a tuturor politicienilor care au fost la fel de populari precum regina Elisabeta a II-a, mai ales pentru o perioadă de timp atât de îndelungată, lista noastră ar rămâne cu numele acesteia. De mai bine de 70 de ani, regina Marii Britanii, a fost o prezență constantă și îndrăgită la cârma țării sale, devenind un simbol național nu doar printre britanici, ci și dincolo de hotarele țării sale. Desigur, o asemenea prezență a incitat un val necontenit de curiozitate, publicul de-a lungul globului dorind să afle cât mai multe despre familia regală.

Iar un detaliu pe care doar foarte puțină lume din afara Marii Britanii îl știe este acela că regina avea, de fapt, două zile de naștere! Da, deși poate părea extrem de bizar, Elisabeta a II-a a folosit această tradiție neobișnuită a monarhiei engleze dintr-un motiv extrem de practic! Mai precis, data la care a fost născută regina este 21 aprilie 1926. După cum poate știm deja, Marea Britanie nu este cunoscută drept o țară cu o climă tocmai plăcută.

Iar acesta este și motivul pentru care această tradiție de a utiliza 2 zile de naștere a fost folosită în Anglia, de mai mulți monarhi, potrivit celor de la BBC.

De ce avea Elisabeta a II-a a Marii Britanii două zile de naștere

Cum nu este deloc exclus ca vremea din luna aprilie să fie una mohorâtă, plină de ploaie și temperaturi scăzute, s-a luat decizia ca națiunea să sărbătorească ziua de naștere a reginei într-o lună de vară. Astfel, pentru ca întreg poporul să poată celebra pe străzi evenimentul, s-a decis ca ziua de naștere a reginei să fie sărbătorită într-o sâmbătă din luna iunie, în care vremea este una frumoasă.

Această tradiție datează din timpul lui Edward al VII-lea, (care a domnit între 1900 și 1910) născut în luna noiembrie. Acesta, dorind ca ziua sa de naștere să fie sărbătorită public, a inițiat tradiția de a utiliza luna iunie pentru a marca evenimentul.

Mai multe