Averea adevărată a regelui Charles. Câți bani are, de fapt, monarhul britanic

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a devenit una dintre cele mai cunoscute personalități în ultimele luni, în urma încoronării sale la tron. În urma sfârșitului domniei Regina Elisabeta a II-a, fiul său a preluat astăzi, 21 iunie 2023, prerogativele monarhice. Astfel, în ultimul timp tot mai multe informații ies la iveală despre monarhul britanic, printre care se estimează averea pe care o are.

Ce avere are Regele Charles al III-lea al Marii Britanii
Ce avere are Regele Charles al III-lea al Marii Britanii

Conform informațiilor oferite de panorama.ro., averea regretatei Regine Elisabeta este estimată undeva la 370 și 430 milioane de lire sterline în bunuri personale. Mai multe bijuterii, obiecte de artă, investiții imobiliare precum cele două castele Sandringham și Balmoral sunt incluse în sumă. În anul 2002, mama Regelui Charles a mai moștenit și suma de 70 de milioane de dolari, bijuterii, cai și colecții de timbre după moartea mamei sale.

Regele Charles al III-lea, unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii

O mare parte din averea Reginei Elisabeta i-a revenit monarhului britanic, respectiv bunurile personale ale acesteia. Deși nu se poate ști cu exactitate averea exactă a Regelui Charles, există mai multe estimări în acest sens.

Așadar, „The Sunday Times Rich List” a aproximat, în luna aprilie a acestui an, averea Regelui Charles undeva la 600 de milioane de lire sterline, adică aproximativ 750 de milioane de dolari – valoarea netă.

O altă estimare vine din partea unei echipe de reporteri de la „The Guradian”, care pe baza unor investigații desfășurate au ajuns la concluzia că averea sa este mult mai mare față de cea exprimată în rândurile de mai sus.

Astfel, aceștia informează faptul că averea lui Charles este estimată undeva la 1,16 miliarde de lire sterline, respectiv 1,44 miliarde de euro.

În ciuda investigațiilor și calculelor făcute de reporterii „The Guradian”, oficialii Palatului Buckingam au spus că acestea sunt „un amestec extrem de creativ de speculații, presupuneri și inexactitate”.

Suma anuală fixă pe care o primește monarhul britanic

Anual, Regele Charles al III-lea încasează o sumă anuală fixă, cunoscută drept Civil List, înlocuită acum cu Soverein Grant, în valoare de 86,3 milioane de lire sterline. Aceste venituri private ale lui Charles nu îi revin în mod direct, dar profitul de aproximativ 20 de milioane de lire sterline pe care îl primește anual este pus la dispoziția Casei Regale, în scopul acoperirii costurilor care nu sunt acoperite de grant. Veniturile private anuale ale Regelui Charles al III-lea sunt oferite mai departe fiecărui succesor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
banner anamaria prodan png
gabriela szabo facebook (2) jpg
banner minodora ornela png
daniela gyorfi instagram jpg
florin piersic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net