Duhovnicul Regelui Charles, sfaturi neașteptate pentru români. Problema de care nimeni nu poate scăpa: „E o mare ispită”

Ultima actualizare:

Eveniment de gală organizat la Casa Universitarilor de la Cluj-Napoca. Invitatul de onoare al Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului a fost stareţul Mănăstirii Vatopedu de la Muntele Athos, Arhimandritul Efrem. Cunoscut ca duhovnic al Regelui Charles, acesta le-a dat câteva sfaturi preţioase celor 1.000 de tineri prezenţi în sală, informează adevarul.ro.

Duhovnicul Regelui Charles, sfaturi neașteptate pentru români
Duhovnicul Regelui Charles, sfaturi neașteptate pentru români

Despre relaţia duhovnicească dintre Arhimandritul Efrem şi actualul Rege, presa britanică a scris încă de acum 20 de ani. De aceea, nu e un secret că monarhul îl vizitează pe acesta la mănăstire când vizitează Muntele Sfânt al Greciei.

După o scurtă introducere, stareţul a răspuns întrebărilor celor aflaţi în sală. Aceştia puneau întrebările pe o platformă, iar un preot alegea dintre ele şi i le adresa Arhimandritului Efrem prin intermediul unui translator. Monahul a răspuns în limba greacă şi s-a făcut traducerea simultană. Iată cele mai interesante dintre răspunsuri!

*Cum ştie un tânăr că şi-a găsit aleasa: „Sunt chestiuni care ţin de inimă. Trebuie să ascultaţi ce vă spune inima, iar părinţii nu trebuie să intervină”.

Arhimadritul, pe scenă la Cluj-Napoca. FOTO: Facebook
Arhimadritul, pe scenă la Cluj-Napoca. FOTO: Facebook

Duhovnicul Regelui Charles: „Telefonul este o mare ispită”

*Cum pot fi făcuţi copiii să meargă la biserică: „Trebuie să vorbim cu copiii până unde aceştia ascultă. Nu-mi place când mama îi toarnă copilului apă în cap dimineaţa ca să-l trimită la biserică. În loc să spuneţi multe copiilor voştri despre Dumnezeu, mai bine îi spuneţi lui Dumnezeu multe despre copiii voştri”.

*Cum scăpăm de dependenţa de telefon: „E o mare ispită. Dacă stăm aproape de Hristos vom folosi telefonul doar în limitele strictului necesar, şi nu să ne satisfacem poftele. Este o dependenţă puternică, din păcate! Telefonul are un buton care îl închide şi se poate închide”.

Regele Charles a vizitat România în urmă cu 10 zile. Foto: EPA-EFE
Regele Charles a vizitat România în urmă cu 10 zile. Foto: EPA-EFE

*Cum putem scăpa de stres şi de frici: „Cine este cu Hristos nu se teme de nimic. (...) Râvna de Dumnezeu îndepărtează frica şi spaima. Sunt fel de fel de oameni care au atacuri de panică. Dar dacă inima ta e în comuniune cu Hristos nu poţi avea atacuri de panică. Hristos este siguranţa şi veselia mea. Dacă primim poruncile lui Dumnezeu în viaţa noastră vom avea pace”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net