Ea e Lilibet, pisica „angajată” la un hotel de lux! Doarme toată ziua și e răsfățată cu bunătăți

30 iulie 2024 13:25   Fapt divers
Ultima actualizare:

Hotelul de lux Lanesborough din centrul Londrei a găzduit, de-a lungul timpului, multe celebrități, inclusiv Sylvester Stallone, Madonna și Stevie Wonder, dar un rezident se dovedește a fi cel mai faimos. Este vorba despre Lilibet, o pisică din rasa Siberiană de pădure. Felina a devenit o adevărată vedetă locală.

Lilibet a fost botezată după regina Elisabeta a II-a

Chiar și cei are nu își permit să se cazeze la hotelul de cinci stele trec pe acolo doar pentru a o vedea pe Lilibet. Ea locuiește în hotelul londonez din iunie 2019.

„Am botezat-o Lilibet în onoarea «vecinei» noastre. Hotelul nostru se află chiar vizavi de palatul Buckingham. Am vrut să îi aducem un omagiu reginei Elisabeta a II-a, așa că am numit pisica Lilibet, porecla reginei.”, a explicat Stuart Geddes, reprezentant al hotelului The Lanesborough.

Iar Lilibet este regina hotelului Lanesborough. Ea este, fără doar și poate, tratată regește. Mare parte din zi și-o petrece dormind, la fel ca toate pisicile, însă se trezește să facă poze cu oaspeții și vizitatorii hotelului. „Pisica este foarte prietenoasă, e mereu relaxată. Adoră să stea pe polița de deasupra șemineului, mai ales iarna, când e frig și facem focul”, a mai spus Geddes.

Nu are voie să intre în restaurant

Atunci când nu doarme, îi place să stea în holul hotelului și să interacționeze cu oaspeții, să alerge după șoareci de jucărie, să i se facă masaj de la o echipă dedicată de personal al hotelului, cunoscută și sub numele de Comitetul Pisicilor, care are sarcina de a avea grijă de bunăstarea lui Lilibet. Rasa siberiană de pădure este considerată hipoalergenică, fiind ideală pentru oaspeții cu alergii la pisici.

Singura zonă în care Lilibet nu are voie este restaurantul, dar uneori bucătarii îi gătesc ceva special pentru ea. „Avem un comitet de pisici la The Lanesborough – dar toți avem grijă de ea – există un grup Whatsapp dedicat ei, iar zgarda ei are GPS, așa că dacă dispare, o putem găsi.”, a spus Jo Stevenson, angajat al hotelului, pentru Daily Star.

Ea nu este singura felină rezidentă într-un hotel elegant. Alți ambasadori pisici care trăiesc o viață de lux includ birmaneza Fa-Raon de la Le Bristol Paris și Kléopatre de la Brenners Park-Hotel and Spa din Baden-Baden, Germania.

Mai multe