Face opere de artă din murdăria de pe asfalt! Desenele lui sunt celebre în toată lumea

14 iunie 2024 13:35   Fapt divers
Ultima actualizare:

Arta nu cunoaște limite! Sam Ward, un artist autodidact care este specializat în crearea de lucrări de artă efemere pe beton, a fost supranumit „Spălătorul Van Gogh”. Asta pentru că el folosește un aparat de spălat cu presiune pentru a realiza operele sale de artă.

În timpul pandemiei de COVID-19, artistul din Texas a spus că era extrem de plictisit, așa că a descoperit un nou hobby.  El a cumpărat o cutie de cretă pentru a-și ține cei doi fii ocupați, dar înainte să o poată folosi pentru a decora aleea familiei din New Braunfels, a trebuit să curețe betonul.

Sam Ward:  „A început ca un hobby pentru a combate plictiseala”

S-a dovedit a fi o sarcină foarte plictisitoare, redundantă, așa că la un moment dat, Ward a început să-și folosească mașina de spălat electrică pentru a desena niște forme pe beton, relatează Oddity Central. La început, a creat doar cercuri și pătrate, dar și-a dat repede seama de potențialul artistic al spălării cu presiune. A doua zi, când l-a văzut cu aparatul de spălat în mână, soția l-a întrebat dacă vrea să termine de curățat aleea, dar el i-a spus: „Nu, o să desenez ceva.” Iar restul, după cum se spune, este istorie.

De atunci, Sam Ward a devenit celebru pe rețelele sociale, iar operele lui stradale au fost apreciate în toată lumea. Sam Ward a început să colaboreze cu diverse branduri și publicații. A lucrat cu Access Hollywood, Buzzfeed, Freight Harbour și Ripley’s Believe It Or Not, pentru a numi doar câteva, și are mii de fani pe TikTok, YouTube și Instagram.

A început ca un hobby pentru a combate plictiseala în timpul pandemiei, dar a devenit ceva ce nu mi-aș fi putut imagina niciodată”, a scris Sam Ward pe site-ul său. „Nu aș putea fi mai recunoscător pentru oportunitățile care mi s-au oferit, totul pentru că nu am avut răbdarea să-mi curăț întreaga alee într-o singură zi.”

Desenele realizate cu un aparat de spălat cu presiune sunt mult mai complicate decât par. Sam a folosit o gamă largă de duze – unele pentru linii precise, altele pentru linii mai fluide. El a explicat că ajustează constant presiunea apei, pentru a se asigura că îndepărtează suficientă murdărie din beton, astfel încât să obțină efectul dorit.

Mai multe