Fructele pe care să i le dai câinelui tău. Va fi fericit și sănătos

14 octombrie 2024 17:34   Fapt divers

Mulți dintre noi putem avea impresia că fructele sunt un aliment care nu au cum să apară în dieta animalelor noastre de companie. Dacă avem acasă câini, probabil ne gândim că aceștia vor prefera carnea, ori diferitele alimente din comerț, speciale pentru câini. Însă, există anumite fructe perfecte pentru companionii noștri blănoși!

În plus, nu doar că gustul acestor fructe va fi pe placul câinilor, dar aceștia vor beneficia de efectele pozitive pe care aceste fructe le au asupra sănătății, la fel precum oamenii! Multe fructe pot fi o sursă importantă de vitamine, fibre, cât și minerale, pentru câinii noștri, care pot fi mult mai fericiți dacă au în dietă astfel de alimente!

Iar printre cele mai bune fructe pentru câini se numără și mărul! Bogat în vitaminele A și C, cât și în fibre, dacă oferim câinilor noștri mere, este foarte important să avem grijă să îndepărtăm cotorul și sâmburii, deoarece acestea conțin cianură și pot fi nocive pentru animale.

Fructele perfecte pentru câini

Bananalele sunt la fel de bune pentru câini, deoarece au un conținut ridicat de potasiu și fibre. Dar, datorită nivelului de zahăr din banane, este bine ca ele să fie oferite câinilor cu moderație. De asemenea, afinele pot fi extraordinare pentru câini, deoarece conțin fibre și antioxidanți ce vor susține imunitatea animalelor.

Pepenele verde poate fi și el foarte bun în dieta câinilor, însă trebuie să îndepărtăm cu atenție sâmburii și coaja acestuia. În plus, fructe precum perele, căpșunile, mango, iar în cantități mici, chiar și portocalele, pot fi utile pentru câinii noștri.

Ce fructe trebuie să evităm

Desigur, există și unele fructe pe care trebuie să le evităm, deoarece pot face rău câinilor noștri. Aici este vorba despre struguri și stafide, care pot provoca insufiență renală animalelor noastre de companie.

De asemenea, avocado conține o substanță numită persină, care poate afecta sănătatea câinilor. Astfel, nici acest fruct nu trebuie oferit animalelor noastre de companie. Fructele nu trebuie introduse drept aliment de bază în dieta câinilor, ci doar ca o recompensă ocazională.

Mai multe