Fructul care a uimit internauții! Are gust de ciocolată atunci când se coace

12 decembrie 2024 11:15   Fapt divers

Este un fruct care, la prima vedere, pare destul de bizar. Are o textură neobișnuită, iar din punct de vedere vizual, nu arată deloc foarte apetisant. Însă, gustul lui incredibil l-a făcut extrem de popular printre internauți, mai ales datorită faptului că seamănă cu ciocolata, atunci când se coace!

Este vorba despre mărul negru, care, cel puțin la exterior, arată ca un fruct destul de obișnuit. Însă, atunci când îl tăiem, vom vedea că aspectul lui este cu totul neobișnuit. Miezul acestui fruct este negru, are o consistență destul de bizară, iar, în general, nu pare o alegere apetisantă pentru mulți dintre noi.

Însă, acestui măr i se mai spune și „fructul budincii de ciocolată”, dintr-un motiv extrem de literal! Atunci când s-a copt suficient, el seamănă la gust foarte bine cu ciocolata! Oamenii de știință îl numesc Diospyros nigra, iar arbustul tropical poate fi crescut chiar și într-un ghiveci suficient de mare! Iar pulpa fructului seamănă la gust foarte bine cu ciocolata!

Fructul bizar care fascinează internauții

Practic, arbustul în care crește acest fruct este îndrudit cu faimosul curmal. Iar datorită gustului unic al fructelor, ele au început să fie cultivate destul de intens în Florida, Hawaii, dar și în Filipine.

Fructul este originar din America Centrală, iar dacă am remarcat asemănarea cu faimosul kaki, trebuie să știm că ea nu este accidentală! Cele două fructe sunt înrudite, însă gustul celor două este extrem de diferit! Mărul negru este și foarte greu de cultivat, deoarece trebuie cules la un moment foarte precis.

Dacă este luat din copac prea devreme, el nu se mai coace niciodată. În același timp, dacă stă prea mult în copac, el este mâncat de păsări.

Este util și pentru sănătate

Acest fruct neobișnuit are și anumite beneficii pentru sănătate. Mai precis, el are un conținut ridicat de vitamina C, iar în el mai găsim fosfor și calciu. Însă, cei mai mulți oameni ezită să încerce acest fruct, deoarece aspectul lui vizual este destul de neplăcut.

Fructul devine moale atunci când se coace suficient, iar coaja începe să se înegrească. Însă, dacă trecem peste aspectul lui vizual, vom observa că gustul acestui fruct seamănă izbitor cu ciocolata!

Mai multe