În această fotografie restaurată este una dintre cele mai importante femei din istoria României

19 mai 2024 7:05   Fapt divers
Ultima actualizare:

Este cea mai recentă fotografie restaurată de artistul Florin Roștariu, unul dintre cei mai cunoscuți și specializați români în restaurarea și colorizarea fotografiilor vechi. În urmă cu aproximativ o lună, artistul a uimit cu o altă lucrare și anume reconstruirea feței domnitorului Mircea cel Bărân. Revine acum cu această fotografie ce o reprezintă pe cea care a contribuit decisiv la existența României.

Cum ar fi arătat de fapt Mircea cel Bătrân

De-a lungul timpului, artistul Florin Roștariu a uimit publicul din România cu fotografiile vechi cărora le-a dat lumină și culoare. A reconstruit fotografii, fresce din biserici sau diferite reprezentări medievale, astfel încât să pară fotografii făcute în prezent.

Specialistul în editarea fotografiilor vechi a reconstruit și colorizat, printre altele și chipul lui Mircea cel Bătrân după o pictură din biserica Episcopiei de Argeș.

El a recosntruit și colorizat și chipul lui Avram Iancu, dar și al regelui Carol I.

Nu putem să spunem cu exactitate că Mircea cel Bătrân arăta întocmai ca n fotografia restaurată, dar imaginea deschide noi orizonturi în ce privește istoria României.

Cum ar fi arătat Regina Maria în tinerețe

Această imagine este o fotografie restaurată de același artist și care o reprezintă pe Regina Maria în tinerețe, cel mai probabil la finalul secolului al IX-lea.

Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha a fost una dintre nepoatele Reginei Victoria și a fost prințesă a Marii Britanii și Irlandei. Pe 29 decembrie 1892, după ce a împlinit 18 ani, Maria s-a căsătorit cu Ferdinand I, Principele moștenitor la tronului României. Din 1914 și până la moartea sa, în 1938, Maria a fost Regina României.

„Lucrez în Photoshop de aproape 18 ani şi sunt pasionat de fotografia veche. La un moment dat mi-a venit ideea, ce ar fi dacă aş putea să redau această culoare,să redau fotografiile aşa cum au fost, a vorbit Florin Roștariu despre pasiunea sa, la Antena 3.

„Întotdeauna, în fotografia alb-negru se vede cromatica ochilor. Atunci când sunt albaştri sunt foarte deschişi în fotogafia alb-negru, dar trebuie mult studiu.

Mulţi înţeleg printr-o fotografie deteriorată, o fotografie ruptă sau făcută praf, dar să ştiţi că de multe ori nu este aşa.

O fotografie foarte grea a fost cea a lui Ion Creangă, pentru că dacă lumina este proastă şi fotografia foarte mică este foarte greu de adus cumva la viaţă.”, a mai spus artistul.

Mai multe