#Exclusiv Click!

Incredibil cât poate să coste un burger de urs?! Se pregătește după o rețetă secretă! Unde găsiți delicatesa rară, preparat unic în Europa?! „E cel mai cerut, dar e în cantitate limitată”

14 ianuarie 2025 18:30   Fapt divers
Ultima actualizare:

Burgerul de urs este un preparat unic în Europa și face deja furori, acesta fiind de câteva zile vedeta meniului unui restaurant din Brașov, situat chiar sub Tâmpa. Prețul unei porții este unul foarte piperat, dar clienții se bat deja pe acest preparat. Reporterul Click! a degustat burgerul, care este realizat după o rețeta secretă! 

Burgerul de urs, preparat unic în Europa! Turiștii îl devorează la Brașov, sub Tâmpa

Burgerul de urs este noua senzație gastronomică din Brașov! Introdus doar de câteva zile în meniul unui restaurant de situat chiar sub Tâmpa, în Brașov, burgerul din carne de urs, care este un preparat unic în Europa la acest moment, este devorat de turiștii, ce se înghesuie să-l comande. 

Burgerul de urs poate deveni un preparat - destinație gastronomică, dat fiind faptul că nu se mai găsește în alte zone, iar turiștii se dau în vânt după el, în ciuda prețului destul de piperat. 

Valentin Șoneriu: „Avem doar 4 urși disponibili în 12 luni!”

Reporterul Click! a fost la fața locului și a degustat burgerul delicios din carne de urs, al cărui preț este de 200 de lei porția de 450 de grame. Atenție, însă, că preparatul se găsește în cantitate limitată. 

„Din informațiile noastre, preparatul este unic în Europa. Este clar că burgerul de urs poate deveni destinație gastronomică, dar este important de precizat că perioada în care este disponibil în restaurant va fi limitată și nu va depinde exclusiv de noi. 

Cumpărăm, în regim special, doar carne provenită din trofee sau sacrificată din necesitate și niciodată nu vom face altfel, indiferent de cerințe. 

Anul trecut, de exemplu, au fost 5 urși disponibili și 4 i-am cumpărat noi. Chiar credem că poate deveni un brand de țară, dar nu vom face compromisuri la acest capitol. Preparatul acesta e cel mai cerut, dar e în cantitate limitată. 

Burgerii de urs s-au vândut foarte bine, în ultimele două zile. Dacă se va continua în ritmul acesta cu comenzile, în trei-patru luni se vor termina. Câteva de urs duce foarte mult spre vită, ca gust.

L-am avut în meniu și de Revelion și peste jumătate din clienți au dorit să-l guste. Mulți au revenit zilele acestea să-și mai cumpere unul.

Burta de vită crocantă, sarmalele cu ghimbir și budinca de cozonac sunt alte preparate atipice disponibile în noul nostru meniu”, a declarat Valentin Șoneriu, directorul restaurantului situat sub Tâmpa, în Brașov, în exclusivitate pentru Click! 

Burgerul de urs, gust autentic și sălbatic! Palina de carne de urs se pregătește după o rețetă secretă 

Burgerul de urs este o delicatesă rară, inspirată de tradițiile vânătorii și specifică zonelor montane din România. Carnea de urs, cunoscută pentru savoarea sa intensă și textura aparte, este perfectă pentru a crea un burger care surprinde prin autenticitate și rafinament.

Ingrediente: 

carne de urs 

sos de brânză și roșii uscate 

salată de rucola

cartofi rustici cu parmezan.

Mod de preparare: 

După o rețetă secretă, se pregătește palina de carne de urs și se gătește astfel  încât să fie cea mai delicioasă, separat se prepară un sos de brânză (mai multe tipuri de brânză). 

Montarea se face astfel- se taie o chiflă pufoasă, care se unge cu un sos delicios de maioneza, sos de branză, palina de burger, rosii uscate, sos de branză, iar apoi capacul chiflei uns tot cu sos de maioneză (sosul de maioneză este făcut de noi). 

Se servește alături de cartofii rusticii, jumătății aurii de cartof presărate cu parmezan, alături de salată de rucola și roșii uscate.

Peste 400 de urși, uciși în România în 2024 și 2025!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, în luna iulie a anului trecut, legea prin care este reglementat numărul de urși ce vor putea fi vânați în țara noastră, în perioada 2024 - 2025. Actul promulgat de către șeful statului a completat la legea 407/2006 și a adus modificări orodnanței de urgenţă 81/2021.

Prin urmare, în perioada 2024 - 2025, a fost permisă uciderea a 426 de urși bruni, număr ce reprezintă baremul de prevenție de la nivel național, cât și 55 de urși bruni, adică gradul de intervenție de la nivel național. 

În județele Harghita și Covasna ar urma să fie uciși cei mai mulți urși, mai precis, 73 de exemplare în Harghita, cât și 54 în Covasna. 

Următorul județ pe listă ar fi chiar Brașov, unde vor putea fi uciși 45 de urși, în timp ce în județul Mureș vor fi împușcate 43 de exemplare.

Până la acest moment, urșii erau împușcați doar de către personal tehnic de specialitate al Gărzii forestiere, sau de către personalul gestionării faunei cinegetice. Legea promulgată prevede și sumele de bani pe care vânătorii vor urma să le achite pentru trofee.

După evaluare, blana se restituie gestionarului , iar pentru fiecare craniu de urs evaluat gestionarul va achita la structura teritorială a Gărzii Forestiere Naționale, un tarif în funcție de punctajul C.I.C. stabilit, după cum urmează: a) până la 54 puncte C.I.C. – echivalentul a 300 euro; b) între 54,1 și 60 puncte C.I.C. – echivalentul a 500 euro; c) peste 60,1 puncte C.I.C. – echivalentul a 700 euro”, se menționează în legea promulgată de președintele României.

Mai multe