Ingredientul banal din bucătărie care are grijă de florile noastre iarna. Vor înflori superb și vor avea frunzele sănătoase

10 octombrie 2024 18:36   Fapt divers

Iarna, cât și toamna târzie, poate fi o perioadă din an extrem de dificilă pentru plantele din casa noastră. Din păcate, daca nu suntem atenți, acestea se pot ofili din cauza schimbărilor de temperatură, cât și de umiditate, pe care trebuie să le înfrunte. Din fericire, un ingredient banal, pe care probabil că deja îl avem prin casă, poate salva florile noastre.

Ne îndreptăm către o perioadă din an care poate fi destul de dificilă pentru plantele noastre. Temperaturile vor scădea destul de brusc, nivelul de umiditate din aer se va schimba, iar aerul nu va mai circula prin cameră la fel de eficient ca pe timp de vară. În aceste condiții, dacă nu ne îngrijim corespunzător plantele, riscăm ca acestea să se ofilească, odată cu răcirea vremii.

Din fericire, mai mult ca sigur că deja avem în bucătărie ingredientul banal care ne va salva florile! Este vorba despre drojdie, pe care poate fi foarte utilă plantelor noastre din casă! Datorită acesteia, ele vor rămâne sănătoase și vor înflori mereu chiar și pe timp de iarnă!

Drojdia poate face minuni pentru plantele din casa noastră

Acest ingredient special, care mai este cunoscut ca și „miracolul gri”, are capacitatea de a îmbogăți solul plantelor! Datorită fermenților din drojdie, ea poate aduce solului vitamine dar și proteine și minerale, precum zinc, ori fier.

Dacă adăugăm drojdie pe pământul în care sunt plantele noastre, aceasta va elibera anumiți compuși organici ce devin nutrienți extrem de importanți, pentru florile noastre.

Florile noastre vor înflori chiar și pe timp de iarnă

Acest banal ingredient din bucătărie, care costă chiar și numai un singur leu prin magazine, poate ajuta plantele să absoarbă mai eficient apa din sol, poate întări sistemul radicular, iar nu în ultimul rând, va ajuta plantele să absoarbă nutrienți importanți din sol.

Tot ce trebuie să facem este să adăugăm cam trei linguri de drojdie în 10 litri de apă, apoi să amestecăm totul foarte bine. Soluția trebuie lăsată câteva ore, iar apoi o putem folosi pentru a ne uda florile, pe timp de iarnă.

Mai multe