Mașinile din China, „gravide” din cauza caniculei!

20 august 2024 14:44   Fapt divers

Fotografiile în care apar mai multe mașini cu bule uriașe pe capotă au devenit virale în China, zilele trecute. Din cauza căldurii extreme, materialul folosit pentru colantarea unor autoturisme s-a umflat, făcându-le se pară „gravide”, după cum au glumit utilizatorii rețelelor sociale, potrivit publicației New York Post.

Mașinile din China, afectate de căldură

Colantarea mașinilor este mai ieftină decât vopsirea completă, dar iată că în unele cazuri nu este și mai eficientă. „Burțile” mașinilor ar fi fost cauzate de aerul prins sub autocolant, din cauză că acesta nu a fost lipit bine de capotă.

 „Nu este o glumă! Mașinile Made-in-China rămân „însărcinate” când e prea cald”, a scris Jennifer Zeng, o scriitoare și activistă pentru drepturile omului, care a publicat imaginile pe rețelele sociale. Videoclipurile ei au devenit virale, strângând peste 700.000 de vizualizări și aprecieri.

De vină ar fi folia de pe capotă

Cu toate acestea, presupusele cauze care au dus la aspectul amuzant ale acestor vehicule au fost intens dezbătute în mediul online.

„Acestea sunt folii și, dacă există umiditate dedesubt, se vor umple cu vapori de apă”, a explicat un internaut, menționând că este imposibil pentru șoferii respectivi să conducă în asemenea condiții și că singura soluție este să dea folia jos de pe capotă. Șoferii din China s-au declarat îngrijorați că li se va întâmpla și lor asta.

Până acum, nimeni nu a venit cu o cauză oficială, dar unii utilizatori au spus că aceste bule ar fi fost făcute intenționat, nu de caniculă. Alții au zis că foliile respective ar fi fost montate greșit sau întreținute prost de către proprietarii mașinilor.

Cert este că, oricare ar fi cauza, aceste bule ar putea exploda oricând - când trec oamenii sau alte maișini pe lângă ele - putând provoca răni și daune materiale. 

Mai multe