Moneda românească din anii 2000 care se vinde cu 75.000 lei. E posibil ca mulți să o găsească acasă și să se îmbogățească pe loc
Poate că nu mulți dintre noi dăm mare atenție diverselor monede și bancnote vechi pe care le mai găsim prin casă, atunci când facem curățenie. Însă, această atitudine poate fi o greșeală majoră, deoarece colecționarii sunt dispuși să scoată din buzunar chiar și sume uriașe, pentru anumite piese. Iar o monedă din anii 2000, pe care poate că o avem și noi, ne poate aduce o avere!
Atunci când vine vorba despre monede de colecție, putem cădea în capcana de a crede că numai cele vechi de secole, poate chiar și milenii, sunt valoroase. Însă, în realitate, lucrurile stau cu totul diferit! Unele monede se pot vinde cu sume uriașe, chiar dacă de abia au un deceniu, sau două, vechime!
Iar în această situație se găsește și o monedă banală, de 20 de cenți, emisă în anul 2002! Dacă vom verifica prețurile la care ea este vândută, vom vedea că proprietarii cer chiar și suma de 75.000 de lei, pentru mica piesă de colecție!
Moneda se vinde cu aproape 75.000 de lei
Această monedă a fost bătută în Italia, iar motivul pentru care este atât de valoroasă este raritatea ei. Mai precis, ea a ieșit cu un defect din fabrică, care provoacă o acumulare de material pe monedă. Iar având în vedere raritatea ei, un român cere aproape 75.000 de lei pentru ea.
„Vând monedă de 20 de cenți din anul 2002. Mai multe detalii la telefon. Cer seriozitate. Preţ: 74 662 lei”, scrie românul, în anunțul postat pe OLX.
O monedă românească se vinde cu 120.000 de euro
Și în țara noastră există nenumărate monede care ne pot îmbogăți peste noapte, dar poate că una dintre cele mai faimoase este cea de 20 de lei, bătută în anul 1942. Astăzi, această piese rară, emisă în timpul războiului, poate fi găsită la vânzare cu prețul uriaș de 120.000 de euro.
Așa că atunci când facem curățenie prin casă și se întâmplă să dăm peste o monedă veche, indiferent de anul în care a fost emisă și de starea pe care o are, nu ar trebui să o aruncăm până când nu îi verificăm valoarea.