Peștera misterioasă din România unde s-ar afla o comoară pierdută a haiducilor. Localnicii caută aurul de peste un secol

Astăzi, turiștii care ajung în această zonă a țării rămân impresionați de priveliștea impresionantă pe care natura le-o pune în față. Însă, stâncile care domnesc deasupra Peșterii Cioclovina ascund mistere adânci, iar localnicii credeau că aici ar fi ascuns aurul prădat de cetele de haiduci din cetățile dacice care împânzesc munții.

În peșteră au fost găsite artefacte vechi de mii de ani / foto: Daniel Guță
În peșteră au fost găsite artefacte vechi de mii de ani / foto: Daniel Guță

Turiștii care merg în vacanță în Hunedoara poate că vor vizita și Peștera Cioclovina, din Munții Șureanu. Relieful din această zonă este unul spectaculos, plin de peșteri, avene, cât și stânci impunătoare. În plus, în această zonă putem vizita și cetăți dacice care încă își mai apără secretele, chiar și astăzi.

Atunci când vine vorba despre peșterile de aici, cercetătorii au descoperit că ele au fost locuite chiar și cu 30.000 de ani în urmă, iar, mult mai recent, ele ofereau adăpost călugărilor, oamenilor ce se refugiau din calea războaielor, dar și diverselor bande de proscriși. Iar încă din cele mai vechi timpuri s-a vorbit despre comorile ascunse în aceste peșteri.

În peșteră s-au găsit artefacte vechi de 3.000 de ani

Relativ recent, în secolul XIX, locuitorii din zonă cunoșteau multe legende care vorbeau despre aurul ce încă ar fi așteptat să fie descoperit, ascuns în diverse peșteri. Locuitorii au căutat aur peste tot prin zonă, chiar și prin diversele ruine dacice din munți.

Iar Peștera Cioclovina era un loc bine cunoscut de către localnici pentru comorile pe care le ascundea. De aici au fost scoase la lumină artefacte vechi chiar și de 3.000 de ani, cum ar fi podoabe, faianță, ori chihlimbar, potrivit adevarul.ro.

Haiducii foloseau peștera drept ascunzătoare

Această peșteră ar fi fost folosită cândva de haiduci, pentru a ascunde comorile pe care le prădaseră din ruinele dacice care împânzesc munții. Iar chiar și secole mai târziu, localnicii au căutat comorile lăsate în urmă de aceștia.

„Deasupra peșterii, uitați-vă tocmai colo sub piscul cela, încă este o gaură prin stâncă la vale și acolo e comoara cea mare. Pe vremea hoților era un fag mare acolo, care se ridica până în dreptul gaurei aceleia și din vârful fagului până la gaură și-au au făcut ei punte, pe care mergeau acolo, căci altcum puiu de om nu se poate sui acolo.

Când au văzut hoții că nu mai pot trăi pe aci, s-a suit unul și a băgat toate comorile în gaura aceea, iară după ce s-a pogorât jos a dat foc fagului, ca nimeni se nu poată afla comorile lor”, spunea un localnic, preotul Ioan Popovici, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net