O tehnologie modernă a fost intuită de Tesla încă din 1926! „Aparatele care ne vor permite să facem aceste lucruri vor fi mult mai simple”

Cele mai mari descoperiri pe care omenirea le-a făcut au fost intuite, de-a lungul secolelor, de vizionari extraordinari care au intuit că omenirea va avea, cândva, tehnologie de acest fel. Iar în 1926, legendarul Nikola Tesla vorbea, într-un interviu, despre anumite dispozitive de comunicații extrem de asemănătoare cu smartphone-urile pe care le avem astăzi.

Tesla a intuit o tehnologie modernă pe care o folosim zilnic
Tesla a intuit o tehnologie modernă pe care o folosim zilnic

Spre final de secol XIX, Jules Verne scria în cărțile sale despre submarine, ori mașinării ce puteau călători spre lună. Cu secole înainte de acesta, Leonardo da Vinci intuia mașinării precum tancul, ori aparate de zbor. Iar în primul secol după Hristos, Heron din Alexandria construia o poartă automată, ce se deschidea datorită unui mecanism pe bază de abur.

Minți strălucitoare, de-a lungul secolelor, au intuit tehnologii incredibile, care au fost aplicate pe scară largă la mult timp după ce aceste persoane au murit. Iar într-un interviu acordat revistei Collier’s, Tesla vorbește despre o lume interconectată prin tehnologii fără fir.

Tehnoligia uimtoare intuită de Nikola Tesla

„Când wireless-ul va fi aplicat perfect, întreg Pământul va fi transformat într-un creier imens, ceea ce și este, iar toate lucrurile vor fi particule într-un întreg real și ritmic. Vom putea să comunicăm unii cu alții imediat, indiferent de distanță.

În plus, datorită televizorului și telefonului, ne vom vedea și auzii și vedea ca și când am fi față în față, chiar dacă am fi la o distanță de mii de mile. Iar aparatele care ne vor permite să facem aceste lucruri vor fi mult mai simple decât cele din ziua de astăzi. Un om va putea avea un telefon în propriul buzunar”, spunea Tesla, potrivit geekwire.com.

Tesla a intuit existența telefoanelor smartphone moderne

Astăzi, tehnologia despre care vorbește Tesla este ceva folosit zilnic, fiind atât de importantă încât nici nu ne mai putem cum societatea umană, cel puțin în modul în care suntem obișnuiți, ar putea continua fără ea.

Iar cu decenii în urmă ca astfel de aparate să înceapă să fie proiectate, Nikola Tesla descria aproape perfect modul în care societatea avea să funcționeze, datorită acestei tehnologii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
spices 1 jpg
Rembrandt van Rijn   Self Portrait jpg
cumparaturi-online-card-laptop
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
plante baie istock jpg
padure pixabay jpg
ambulanta scoala bucuresti 0 jpeg
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net