Americanii, fascinați de un obiectiv turistic de la noi din țară: „Este o comoară culturală” Au făcut și o donație importantă

Este o clădire care are în spate secole de istorie, cât și o semnificație spirituală puternică. Acum, această veche biserică de lemn din nordul țării urmează să revină la frumusețea de altă dată, datorită unei donații de 95.000 de dolari, ce permite restaurarea ei.

Biserica va fi restaurată datorită donației / foto: Facebook
Biserica va fi restaurată datorită donației / foto: Facebook

Este una dintre cele mai valoroase comori, atunci când vine vorba desre potențialul turistic, cât și pentru moștenirea culturală a țării noastre. În nordul României, la Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației, vizitatorii pot admira o biserică de lemn construită tocmai în anul 1632 și donată de către locuitorii din Cricicova (Transcarpatia, Ucraina).

Această veche biserică a devenit un adevărat simbol, nu doar al culturii acestei zone, dar și al cooperări între comunitățile din regiune. Iar biserica, o adevărată comoară arhitecturală, a impresionat-o și pe ambasadoarea Statelor Unite în țara noastră.

O donație generoasă permite restaurarea bisericii

Datorită acestei donații generoase din Statele Unite, în valoare de 95.000 de dolari, acoperișul bisericii va fi refăcut complet, vor fi instalate sisteme moderne de iluminare, iar vreme de un an de zile, la muzeu vor fi organizate diferite activități și ateliere, la care urmează să participe și refugiați din Ucraina. 

„Această frumoasă biserică este atât o comoară culturală, cât şi un simbol al patrimoniului multicultural al Maramureşului. Sperăm ca acest proiect va contribui la celebrarea diversităţii acestei regiuni minunate”, a spus, potrivit observatorwnews.ro, ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec.

Acoperișul bisericii va fi refăcut complet

Această donație nu este singura de acest fel, venită din Statele Unite! În anul 2021, un alt obiectiv important din nordul României a fost restaurat datorită fondurilor oferite din această țară. 

Este vorba despre Casa memorială „Elie Wiesel”, tot din Sighetu Marmației, care a fost restaurată cu fonduri americane. Acum, biserica de lemn de la Muzeul Maramureșean urmează să aibă parte de același tratament, fiind astfel readusă la frumusețea pe care o avea cu secole în urmă.

Donația oferită pentru restaurarea bisericii este de 95.000 de dolari, care urmează să fie cruciali pentru protejarea acestei clădiri atât de importante pentru moștenirea culturală a regiunii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Rembrandt van Rijn   Self Portrait jpg
cumparaturi-online-card-laptop
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
plante baie istock jpg
padure pixabay jpg
ambulanta scoala bucuresti 0 jpeg
Nikola Tesla
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net