Șocul de care a avut parte o moldoveancă care a mers în New York: „Nu eram pregătită de ceea ce urma”

O tânără din Republica Moldova a devenit virală pe Internet după ce a postat un videoclip pe TikTok în care vorbește despre șocul cultural pe care l-a avut atunci când s-a mutat în Brooklyn, faimosul cartier din New York.

Tânăra s-a mutat recent în New York / foto: stock.adobe.com
Tânăra s-a mutat recent în New York / foto: stock.adobe.com

De multe ori, chiar și o scurtă excursie într-un oraș vecin poate veni la pachet cu un șoc cultural, indiferent de cât de mic și surprinzător. Iar atunci când vorbim despre un oraș precum New York, despre care deja există atât de multe preconcepții, un astfel de șoc nu va fi deloc unul minor. După ce s-a mutat recent în acest oraș, o tânără din Republica Moldova a vorbit despre experiența ei.

„Credeam că dacă mă mut în Brookyn o să fie un cartier plin de gangsteri, că o să aud doar muzică hip hop și că toate persoanele din jurul meu vor vorbi în limba engleză, dar nu e deloc așa! Brooklyn este o diviziune a orașului New York și este foarte mare. Eu am venit în sudul Brooklyn-ului, în cartierul Sheepshead Bay, Brighton Beach, dacă vă este mai clar”, a povestit tânăra într-o postare pe TikTok.

Șocul cultural trăit de o tânără care s-a mutat în New York

„Când am coborât prima dată din metrou am auzit vorbindu-se limba rusă. Oameni buni, în această zonă toată lumea vorbește lima rusă”, mai spune aceasta, care a fost luată prin surprindere de cât de comună este limba rusă în această zonă a orașului.

„Niciodată nu m-am gândit că o să am nevoie să învăț această limbă. Dar, venind în America, am ajuns să învăț limba rusă de nevoie”, a continuat tânăra din Republica Moldova.

„Nimeni nu vorbește cu tine în engleză”

„De exemplu, dacă intr în farmacie și saluți în limba engleză, ei te întreabă imediat dacă știi rusă. Nimeni nu vorbește cu tine în zona aceasta în engleză, nimeni. Și dacă te duci la bancă, îți vorbesc tot în rusă, în magazine la fel. Există chiar magazine care au denumiri precum Tatiana, sau Tashkent”, continuă aceasta. „Nu eram pregătită de ceea ce urma”, mai spune aceasta.

Tânăra a recunoscut că a avut parte de un șoc cultural atunci când a observat acest lucru, mai ales după ce a văzut că multe semne și reclame în cartier sunt în limba rusă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prosoape jpg
crizanteme istock jpg
vegetables 5992673 1280 jpg
capra joshua medalie facebook jpg
bloc galati png
ceas rolex luna edgar mitchell profimedia jpg
image png
spices 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net