O capră fugită de acasă a primit o medalie la un maraton

4 octombrie 2024 14:50   Fapt divers

O capră a fugit de acasă din Newfoundland and Labrador, din Canada, și a alergat cinci kilometri, într-un semimaraton local. Heidi Taylor a explicat că animalul ei de companie, în vârstă de 10 ani, pe nume Joshua, s-a entuziasmat când alergătorii de la semimaratonul Conception Bay South T'Railway Trek au trecut pe lângă curtea lor.

Capra Joshua a devenit o vedetă locală

Astfel, Joshua s-a hotărât să alerge după ei. Capra a reușit să se elibereze singură din lanțul în care era ținută, conform site-ului upi.com. Taylor a cerut ajutor pe rețelele de socializare și a spus că a văzut poze cu Joshua pe Facebook. Un participat la maraton i-a dat femeii locația exactă a animalului său. Ea l-a prins și l-a băgat în mașină, dar a aflat că între timp capra devenise o vedetă printre colegii săi alergători. Aceștia și-au dorit ca aceasta să termine cursa alături de ei.

Joshua este foarte prietenos

„Am condus pe lângă el și ce am văzut mi s-a părut ireal. Dacă o capră merita să fie iubită atât de mult, cu siguranță el este cel potrivit - pentru că Joshua este extrem de dulce", a spus stăpâna lui Joshua pentru CBC News.

Stăpâna l-a condus la linia de sosire și l-a lăsat să finalizeze cursa. Joshua a primit inclusiv o medalie de participare, iar concurenții s-au aliniat pentru a face fotografii cu el.. „Alăturați-vă nouă pentru a-l felicita pe Joshua pentru prima sa cursă”, au scris oficialii Town of Conception Bay South pe rețelele de socializare. 

Joshua obișnuiește să pască pe o plantație de dovleci care aparține lui Taylor. La câteva zile după cursă, oamenii s-au oprit în acea zonă pentru a-i aduce lui Joshua mere și pâine. Iar când câmpul de dovleac se va deschide în această toamnă, Joshua își va purta medalia pentru ca vizitatorii să vină să-l vadă.

Mai multe