O femeie a trăit 80 de ani cu un ac înfipt în creier. Părinţii ar fi încercat să o ucidă la naștere

6 octombrie 2023 8:40   Fapt divers

Medicii spun că o femeie rusoaică a trăit cu un ac lung de aproximativ 2,5 centimetri în creierul ei timp de 80 de ani, probabil pentru că părinții ei au încercat să o omoare când era bebeluș, scriu cei de la Insider.

Ce a fost descoperit în creierul femeii

Un ac lung de aproximativ 2,5 centimetri a fost descoperit în creierul unei femei de 80 de ani din Rusia, au declarat oficialii locali de sănătate luni.

Ministerul Sănătății din regiunea Sakhalin a scris într-o postare pe Telegram că radiologii locali au descoperit acul de trei centimetri în timpul unei scanări cu raze X.

Nu a precizat exact când au făcut medicii descoperirea, dar a menționat că s-a întâmplat în 2023.

Acul a fost găsit în lobul parietal stâng al femeii necunoscute, conform ministerului.

De când se afla acest obiect acolo

Oficialii au declarat că acul a fost în creierul ei de la naștere și medicii cred că părinții ei au încercat să o omoare când era un bebeluș.

În timpurile războiului, unii părinți disperați ar insera un ac într-un punct moale al capului nou-născutului, unde oasele craniului încă nu se contopiseră, a scris ministerul. Acel punct - fontanela - s-ar fi închis și ar fi ascuns acul, cu toate că bebelușul ar fi murit, a subliniat ministerul.

"Asemenea cazuri nu erau neobișnuite în timpul anilor de foamete", a adăugat ministerul.

O intervenție chirurgicală ar putea agrava situația ei

Acum în vârstă de 80 de ani, femeia s-a născut probabil în jurul anului 1943.

Cu toate acestea, a supraviețuit tentativelor de infanticid și nu a avut niciodată dureri de cap din cauza acului, conform ministerului sănătății din Sakhalin.

Medicii au spus că nu vor înlătura acul, de teama că o intervenție chirurgicală ar agrava starea ei, a scris ministerul.

Ea este monitorizată de un medic și starea ei de sănătate nu este în pericol, a adăugat ministerul.

Sakhalin este o insulă cu aproximativ 500.000 de locuitori situată în largul coastei de sud-est a Rusiei. Ea se află în Marea Ohotsk, la nord de insula japoneză Hokkaido.

Mai multe