Orașul superb din România în care se refugiază tot mai mulți tineri și pensionari. Traiul e ieftin, peisajele sunt de poveste și aerul îți dă restart la plămâni

13 octombrie 2024 14:54   Fapt divers

În țara noastră se află un oraș care atrage tinerii și pensionarii. Casele ieftine, liniștea și frumusețea locurilor îi determină pe cei în care doresc să scape de haos și agitație să aleagă orașul care se află la o mică distanță de Capitală. 

Orașul din România care a renăscut din propria cenușă este unul pitoresc, pe Valea Prahovei, și din ce în ce mai vizitat și mai populat. 

Câmpina, orașul care cucerește românii 

În ultimii ani, orașul din apropierea Bucureștiului, care ne amintește de Castelul Iulia Haşdeu şi Casa Memorială Nicolae Grigorescu, s-a dezvoltat semnificativi, lucru care îi determină pe oameni să îl aleagă pentru a locui. 

Potrivit datelor puse la dispoziție de Institutul Național de Statistică la 1 ianuarie 2019, Câmpina găzduiește în jur de 36.549 de locuitori.

Câmpina are un frigider comunitar pentru persoanele cu venituri mici 

Locuitorii orașului, potenți financiar, aleg să doneze mâncare într-un frigider comunitar persoanelor care nu au o situație foarte bună. Ideea a fost implementată de o asociație care a obținut opt milioane de lei - fonduri europene - bani care merg în ajutorul persoanelor neajutorate. 

Comunitatea să fie ajutată de către comunitate. Produsele carne, pește am prefera să nu fie aduse, deoarece ar necesita un certificat de calitate. În rest orice tip de produse de bază”, a declarat Vlad Sălăgean, unul dintre partenerii acestui proiect.

Narghita, mamă a opt copii, a fost norocoasă să le poată pună celor mici ceva pe masă. În anul 2023, peste 350 de familii beneficiau de acest proiect în care s-au înscris. Carnea și peștele sunt produse de evitat, iar oamenii nu profită și iau atât cât a nevoie. 

Când primim câte ceva suntem mulțumiți, ne pare bine că poate nu avem în ziua aia”, a spus femeia, pentru ProTV.

Niște salam, cașcaval, iaurt pentru copilaș, ceva dulce. Am mai lăsat și pentru alții”, a spus o altă femeie care sunt alimentele pe care le-a luat de la frigiderul comunitar.

Mai multe