Pasageri lipiți de tavan, în timpul zborului! O persoană a ajuns în stare gravă la spital: „Avionul a fost în cădere liberă”

13 martie 2024 14:33   Fapt divers

Un avion Boeing 787, care aparține companiei chiliene LATAM Airlines, a suferit defecțiuni tehnice în timpul zborului, luni. Aeronava, care călătorea din Australia către Noua Zeelandă, a căzut peste 150 de metri într-o clipită, rănind 50 de pasageri, dintre care 12 au ajuns la spital, iar unul a fost grav rănit. Chile, Australia și Noua Zeelandă au anunțat că anchetează incidentul.

Pilotul a pierdut controlul avionului

Mai mulți pasageri au descris zborul LA800 din Sydney către Auckland ca fiind unul de coșmar. Pilotul le-a spus celor aflați la bord că a pierdut temporar controlul asupra avionului Boeing 787, după ce unul dintre instrumentele acestuia a eșuat, în timp ce se afla deasupra Mării Tasmaniei.

Pasagerul Brian Jokat a fost trezit din somn, după ce aeronava a căzut brusc, iar unii pasageri au fost „lipiți de tavan” înainte de a cădea înapoi pe podea. Conform acestuia, pe scaune și pe tavan au fost lăsate pete de sânge, iar toată lumea țipa.

Compania aeriană a declarat pentru CNN că pasagerii și echipajul de cabină afectați „au primit asistență imediată și au fost evaluați sau tratați de personalul medical de la aeroport”, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Avionul a aterizat pe aeroportul Auckland conform programului”, a spus compania aeriană, adăugând că „regretă profund orice inconvenient și disconfort pe care l-a cauzat această situație”.

Totul a fost normal până când avionul s-a oprit și a părut că se prăbușește. Oamenii zburau prin cabină, la fel și bagajele”, a declarat pasagera Verónica Martínez. Femeia a spus că nu a fost rănită pentru că purta centura de siguranță, dar a văzut unele persoane, inclusiv un bebeluș, lovindu-se.

Un alt pasager, Diego Valenzuela, a spus că „timp de 3, 4 secunde, a fost o cădere liberă, iar după aceea, mulți oameni au fost răniți”.

Acesta este cel mai recent incident în care a fost implicat producătorul american de avioane Boeing, care a fost zguduit în ultimii ani de probleme de calitate și siguranță. În luna ianuarie, ușa unui avion Boeing 737 MAX 9 s-a desprins în zbor. În urma anchetei, s-a aflat că lipseau mai multe șuruburi.

Mai multe