177 de pasageri au văzut moartea cu ochii, la 5.000 m altitudine! Ușa avionului s-a desprins în timpul zborului

Momente de panică la bordul unui avion Alaska Airlines, după ce o ușă de urgență s-a desprins de pe fuzelaj, în timpul zborului. La bordul aeronavei se aflau 171 de pasageri și sase membri ai echipajului. Avionul decolase de doar 35 de minute, vineri, de pe Aeroportul Internațional din Portland și se îndrepta spre Ontario, Canada.

Ușa de urgență a avionului s-a desprins la 35 de minute de la decolare (Foto: X)
Ușa de urgență a avionului s-a desprins la 35 de minute de la decolare (Foto: X)

Avionul s-a întors și a aterizat de urgență în Portland și, din fericire, toți cei aflați la bord au scăpat doar cu o sperietură zdravănă. Pasagerii au povestit că au trecut printr-un șoc incredibil, crezând că vor muri, potrivit publicației americane New York Post. Un copil care stătea aproape ușa care s-a dezintegrat, s-a ales cu tricoul rupt, dar din fericire nu a suferit răni. Mama lui a fost nevoită să îl țină cu putere, pentru a nu fi tras prin gaura uriașă care se formase în avion.

Pasageră: „Am auzit un zgomot puternic”

Vi Nguyen, o pasageră de 22 de ani din Portland, a spus că s-a trezit în timpul zborului, din cauza unui sunet puternic, apoi a văzut o gaură uriașă în lateralul aeronavei. „Am deschis ochii și primul lucru pe care l-am văzut a fost masca de oxigen în fața mea. M-am uitat în stânga și peretele din lateralul avionului dispăruse. Primul lucru la care m-am gândit a fost că voi muri!”, a spus femeia, citată de Los Angeles Times.

Aeronava, un Boeing 737-9 MAX are doar 10 săptămâni de când a fost pusă în funcțiune. Acest incident se putea transforma foarte ușor într-o tragedie de proporții. De aceea, Administraţia Federală americană pentru Aviaţie (FAA) a anunţat că 171 de avioane trebuie să fie inspectate. Alaska Airlines a spus că a reținut toate aeronavele de acest tip la sol, până la finalizarea anchetei. Avioanele Boeing Max au o istorie tulbure. După ce două prăbușiri ale avioanelor Max 8 au ucis sute de oameni în doar câteva luni, în 2018 și 2019, Max a fost ținut la sol în întreaga lume.

Cauza acestui incident urmează să fie stabilită cu exactitate. Keith Tonkin, directorul general al Aviation Projects, o companie de consultanță în aviație din Brisbane, Australia, a declarat că o diferență excesivă a presiunii aerului din interior față de exteriorul cabinei ar fi putut cauza ruperea peretelui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net