Pentru ce este a doua gaură de la chiuvetă? Este foarte important să cunoști acest lucru

5 septembrie 2023 7:13   Fapt divers
Ultima actualizare:

Ați observat vreodată o mică gaură plasată sub robinetul chiuvetei? Nu vorbim de sifonul care evacuează apa din conducte! Da, dacă nu i-ai acordat niciodată atenție, acum știi că chiuveta ta are două găuri inevitabile și complementare. Într-adevăr, producătorii nu se distrează să-ți foreze bazinul de două ori de dragul esteticii, ci mai degrabă din motive de siguranță. 

Cele mai multe chiuvete de astăzi au două orificii, fiecare îndeplinește o funcție specială în sistemul de scurgere a apei. 

De ce o chiuvetă are două găuri?

Punem pariu că, cunoașteți cu toții rolul chiuvetei în încăperile casei dumneavoastră, ba mai mult, doar apelând instalatorul îți dai seama de importanța acestui obiect sanitar ceramic în bucătăria sau în baia ta. Dotată cu o conductă de scurgere, această instalație prețioasă ne ușurează viața de zi cu zi, precum și majoritatea treburilor casnice. Așadar, folosim chiuveta pentru a spăla alimente, a curăța vase, a spăla mâinile și o mulțime de alte utilizări care se bazează pe apă.

Acestea fiind spuse, pentru a nu inunda casa, producătorii s-au gândit să integreze o variantă super interesantă: adăugarea unei a doua găuri în peretele chiuvetei! Nu s-au gândit la asta pentru distracție, ci mai degrabă dintr-un motiv major de securitate. Astfel, găsim primul orificiu numit sifon care este legat direct de canalele de evacuare a apei, apoi un al doilea numit orificiul sistemului de scurgere a preaplinului sau orificiu de preaplin care face posibilă contracararea problemelor de curgere a apei. Ești curios să știi cum funcționează această magie în chiuveta ta? Răspunsul vine imediat!

Cum funcționează?

Ți-ai deschis vreodată robinetul și ai făcut alte lucruri sau ai uitat să-l închizi? Câțiva oameni vor ridica mâna... Dacă nu luăm în considerare factura de apă, care este mai mare, să știi că este a doua gaură din chiuveta care te salvează de o inundație care ar putea ajunge la vecini.

Într-adevăr, când chiuveta ta ajunge la plin pentru că conductele de scurgere sunt înfundate sau debitul de apă este prea puternic pentru a fi scurs de canalul principal, este într-adevăr a doua gaură care vine în salvarea acestei blocări cu un dispozitiv foarte inteligent. Ori de câte ori este depășit un anumit nivel de apă, această gaură de ieșire funcționează ca o bună ieșire de urgență: drenează excesul de apă evitând orice revărsare în bazinul dumneavoastră. Mai mult, se numește „overflow” deoarece apare atunci când apa este plină. Sunt foarte inteligenți acești instalatori, confirmi?

Totuși, nu te baza pe această a doua gaură pentru a scurge murdăria sau cojile de legume atâta timp cât nu este gaura de evacuare concepută pentru această misiune ca prietenul său sifonul. Concluzie: dacă apa ajunge la rezervorul maxim, orificiul de preaplin îi deschide totuși o posibilă cale, motiv pentru care nu trebuie să optezi niciodată pentru un bazin doar estetic și deloc funcțional! 

Ce este o scurgere la chiuvetă și cum să o protejezi?

Dacă chiuveta ta evacuează apa folosită corect, se datorează faptului că scurgerea apei funcționează corect, mai ales dacă are sistem de preaplin. Ce pot face că să mențin acest sistem funcțional? Este simplu: curăță-l constant. Pentru a face acest lucru, folosim combinația de pete dificile: bicarbonat de sodiu și oțet alb. Trei linguri de bicarbonat de sodiu cu un pahar de oțet alb, totul în chiuvetă. Lăsați amestecul să acționeze pe canale și turnați apă fierbinte după 20 min. 

Sifonul chiuvetei: mai mult decât un capac de orificiu...

Pentru a prelungi durata de viață a chiuvetei dvs., aceasta trebuie întreținută, altfel se va înfunda frecvent. Acesta este motivul pentru care conducta de scurgere care vine din sifon trebuie acoperită cu o scurgere de jos, pentru a evita blocajele și deci preaplinul. Nu intrați în panică, disecăm totul împreună.

Denumit și dopul de scurgere, acest dispozitiv realizat dintr-un material metalic în trend click-clac în prezent, face legătura între lavoar/chiuvetă și sifon. Există într-un model no-full și overflow, a cărui funcționare o cunoașteți acum. Pentru subiectul nostru, preaplinul este cel care evită debordările și deci problemele! Secretul ? O simplă apăsare cu degetul este suficientă pentru a închide sau activa mecanismul și deci evacuarea. În plus, este discret și estetic.

Sperăm că v-am lămurit cu privire la interesul de a obține o chiuvetă funcțională care să vă salveze de dezastrele inundațiilor și „conflictele” cu vecinii tăi. 

Mai multe