Petre Daea, dialog savuros cu un jurnalist: „Nu vă fac gras, vă fac cum sunteți”

16 decembrie 2022 17:06   Fapt divers
Ultima actualizare:

Întrebat de un jurnalist ce crede despre prețurile produselor vândute la târgul din curtea curtea Ministerului Agriculturii, Petre Daea a răspuns cu o remarcă jignitoare legată de greutatea reporterului. „Nu vă fac gras, vă fac cum sunteți”, a spus ministrul PSD al Agriculturii.

Prezent vineri, 16 decembrie, la deschiderea târgului cu produse tradiționale inaugurat în curtea Ministerului Agriculturii, Petre Daea l-a jignit pe un jurnalist TVR.

Remarca a fost făcută după ce ministrul PSD al Agriculturii a fost întrebat cum apreciază faptul că un kilogram de jumări costă 120 de lei.

„Este un preț al interesului pentru domeniu și al respectului față de munca lor. Nu este bine nici să luăm un kilogram, iar dumneavoastră, la mărimea pe care o aveți, nu este bine să luați un kilogram de jumări. Vă ajung 100 de grame”, i-a răspuns ministrul.

Jurnalistul TVR l-a întrebat apoi dacă are probleme cu persoanele grase. „Nu, nu, n-am niciun fel de problemă. N-am niciun fel de problemă. Am tot timpul dragoste față de oameni, indiferent cum arată. Iar dumneavoastră arătați atât de bine, încât vă ofer o jumară. Ia luați-o dumneavoastră, să vedeți cât de bună este”, a răspuns Petre Daea.

Petre Daea a jignit un jurnalist

Ulterior, după incidentul petrecut la deschiderea târgului cu produse tradiționale inaugurat în curtea Ministerului Agriculturii, ministrul a spus la Antena 3 că nu a jignit pe nimeni.

„Nu jignesc pe nimeni, iar dumnealui nu trebuie să o ia ca o jignire. Nu l-am jignit şi nu jignesc pe nimeni. Am făcut şi eu un raport de imaginație atunci, vizavi de întrebarea domniei sale, că i-am spus că nu trebuie să mănânce un kilogram de jumări”, a afirmat Petre Daea.

„Vă rog să mă credeți şi îmi cer scuze dacă dumnealui s-a simțit că este corpolent. Aoleu, dacă am discriminat pe cineva, îmi cer scuze”, a adăugat ministrul Agriculturii.

„I-am dat și un sfat omenesc”

Într-o altă intervenție televizată, acesta a explicat la Digi 24 că l-a căutat pe jurnalist la telefon pentru a-și cere scuze.

„Din orice discuție învățăm câte ceva. De aceea suntem în dialog. Până mori înveți și am învățat un lucru foarte clar, l-am ținut în sufletul meu să nu jignesc pe nimeni. Nu doresc să jignesc pe cineva, nu o voi face atât timp cât voi trăi.

L-am căutat și la telefon. Îmi cer scuze public. Am considerat că apropierea dintre mine și el ca jurnalist e o apropiere umană. I-am dat și un sfat omenesc nu e bine că jumările astea au rostul lor într-un meniu”, a spus Petre Daea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe