Porecla secretă pe care a primit-o Toma Caragiu de la soția sa. Nu i-a oferit niciodată flori sau cadouri și era un bărbat egoist

20 ianuarie 2024 15:57   Fapt divers

Anul 1977 a fost, fără doar și poate, unul extrem de devastator, pentru țara noastră. Iar printre pierderile provocate de cutremurul devastator din acel an s-a numărat și unul dintre cei mai îndrăgiți și populari actori români din toate timpurile: Toma Caragiu.

Potrivit celor de la okmagazine.ro, Toma Caragiu avea numai 52 de ani la momentul cutremurului, iar întreaga țară a rămas îndurerată, odată ce s-a aflat că marele actor și-a pierdut viața în urma seismului.

Printre nenumăratele povești care s-au relatat despre acesta în presă, după moartea sa, una dintre cele mai tragice este chiar cea a finalului tragic pe care l-a avut.

Se pare că în dimineața zilei de 4 martie, Toma Caragiu și soția sa au plecat din Capitală, ajungând la Periș și la Titu. Cu toate acestea, partenera actorului nu a fost foarte impresionată de excursie, așa că a continuat spre Valea Prahovei, pentru a se plimba. În același timp, Toma Caragiu a hotărât să se întoarcă în București.

Deși a fost invitat în diverse locații de-a lungul zilei, odată întors în București, actorul a decis să stea acasă. El urma să primească un telefon de la soția sa, Elena Bichman, la ora 21:30. În lipsa telefoanelor mobile, el trebuia să rămână în apartament, însă marele cutremur a lovit la ora 21:22.

Soția lui Toma Caragiu a plecat din România

În acel moment, Toma Caragiu, alături de regizorul Alexandru Bocăneț, care se afla la el în vizită, au încercat să fugă din bloc, însă casa scărilor s-a prăbușit, iar cei doi au murit.

După moartea actorului, copleșită de durere, Elena Bichman a plecat din România, ajutată chiar de către Elena Ceaușescu. Ea a mers inițial în Grecia, apoi ar fi ajuns în Franța și Statele Unite, revenind în România de abia în 2008.

Soția actorului a mărturist că Toma Caragiu nu îi oferea niciodată cadouri, ori flori. Singura dată când a făcut acest gest a fost chiar cu câteva zile înainte de moarte. Pe 1 martie 1977, el i-a oferit soției sale un buchet de frezii.

Pe plan profesional, Toma Caragiu era extrem de iubit de către colegii de breaslă. El a jucat în nenumărate piese de teatru și filme, fiind extrem de apreciat de către ceilalți actori, chiar dacă se spunea despre el că ar fi fost egoist.

Mai multe