Poveste ca-n filme! A fost răpit când avea șase ani și s-a reunit cu familia lui după șapte decenii

23 septembrie 2024 15:34   Fapt divers

Poveste demnă de film! Luis Armando Albino (79 de ani) a fost răpit în 1951 dintr-un parc din Oakland, California, pe când avea doar șase ani. El  a fost găsit în viață pe coasta de est a Statelor Unite, după o căutare de peste șapte decenii.

Nepoata lui Luis a fost ajutată de FBI ca să-l găsească

O femeie necunoscută l-ar fi ademenit cu promisiunea unor bomboane și l-a dus departe de familia sa. Mama lui Luis nu și-a pierdut niciodată speranța că acesta este în viață, dar din păcate s-a stins în 2005 și nu a mai apucat să îl vadă, potrivit publicației britanice The Guardian.  Alida Alequin (63 de ani), nepoata lui Luis, a făcut un test AND online, iar rezultatele au indicat o potrivire de 22% cu un bărbat pe care nu-l cunoștea.

Așa a ajuns să afle că el este copilul dispărut în 1951, iar FBI a redeschis cazul. Bay Area News Group a raportat vineri că nepoata lui Luis Armando Albino din Oakland – cu asistență din partea poliției, FBI și departamentul de justiție – l-a localizat pe unchiul ei care locuia pe coasta de est a SUA. Femeia care l-a răpit l-a dus la un cuplu care l-a crescut de parcă ar fi fost propriul lor fiu. 

Fratele lui Luis, Roger, a murit la două luni după ce l-a revăzut

Anul acesta, Luis s-a reîntâlnit cu familia sa pierdută. Albino, tată și bunic, este un pompier pensionar și veteran al Marinei care a servit în Vietnam, potrivit nepoatei sale. 

Pe 24 iunie, s-a întâlnit cu Alequin, mama ei și alte rude. A doua zi, Alequin și-a condus mama și pe unchiul ei regăsit la casa lui Roger, fratele lui Luis din Stanislaus County, California. „El și Roger s-au îmbrățișat imediat. S-au așezat și au vorbit”, a spus ea, discutând despre ziua răpirii, serviciul lor militar și multe altele. Luis s-a dus apoi acasă, dar s-a întors din nou în iulie pentru o vizită de trei săptămâni. A fost ultima dată când l-a văzut pe Roger, care din păcate a murit în august. Alequin a spus că unchiul ei nu a vrut să vorbească cu presa. „Am fost întotdeauna hotărâtă să-l găsesc și cine știe, povestea mea ar putea ajuta alte familii ”, a spus Alequin.

Mai multe